Počela podela penzionerskih kartica

imageU Valjevu počela podela penzionerskih kartica. Ove kartice ubuduće će penzionerima poslužiti ne samo za popuste već i kao dokaz statusa u brojnim situacijama.

Oko 23 000 penzionera počev od juče, u Fondu PIO može podići svoje penzionerske kartice. Ove kartice poslužiće ubuduće i umesto bilo kog drugog ličnog dokumenta.
Direktor filijale Ljubiša Damnjanović pojasnio je novinarima da se kartica koristi uz ličnu kartu . Ova kartica smanjiće papirologiju u slučajevima kada je neophodno dokazati penzionerski status pa i na samoj kartici piše da važi uz ličnu kartu.Kartica je besplatna.
"U Srbiji trenutno ima oko 1800 000 penzionera i medju njima ima oko 250 000 lica koja nemaju ovu karticu , ali imaju godine koje odgovaraju starosti penzionera, mogu uraditi karticu . Sada su kada su popusti u pitanju na potezu su društveno odgovorna preduzeća i pojedinci,"rekao je na početku dodele kartica Damnjanović.
Štto se Valjeva tiče za sada se status penzionera može dokazivati upravo karticom kako bi se ostvario popust u Valisu za ulazak na bazene, a kako se moglo čuti očekuje se da ubuduće i ostale ustanove i preduzeća organizuju pogodnosti.
Kartice se mogu preuzimati svakog radnog dana od 8 do 15 sati u Fondu PIO.
Svim korisnicima neophodan je identifikacioni dokument /lična karta ili pasoš/ da bi preuzeli karticu. Nakon izrade i raspodele penzionerskih kartica zatečenim korisnicima penzija, pristupiće se izradi penzionerskih kartica za nove korisnike, koji su uključeni u isplatu posle 26. februara 2018. godine. Porodični penzioneri, roditelji, staratelji i hranitelji prilikom dolaska po penzionersku karticu trebalo bi da ponesu poslednji ček od penzije, odnosno izveštaj korisnika iz banke

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.