Borci nastavljaju dalje sa radom u programu Ljubovija i projektu Maljen

imageUdruženje Boraca rata od 1990 godine Grada Valjeva je nastavilo da sprovodi jednu od aktivnosti u programu Ljubovija a to su fizičke aktivnosti i druženje putem jednodnevnih ekskurzija.

“Povodom imenovanja radne grupe od strana Ministra Zorana Đorđevića ograđujemo se od imenovanja iste komisije jer u njoj nema boraca kao kategorije, čast ratnim vojnim invalidima i porodicama palih boraca ali Borce od 1990 godine kojih je u Srbiji oko 250.000 nema ko da predstavlja!!!
U narednom periodu održaće se hitan sastanak i zauzećemo stav povodom takvog ,,namernog" propusta Ministra Zorana Đorđevića!?
To nije dogovor sa sastanaka koji se obavio u ministarstvu i mi nećemo dozvoliti nikome više da nas ,,laže"?!
Sve zahteve koje smo imali na štrajku u Valjevu nisu ispunili i bili smo tolerantni u vezi istih i bilo je dosta ,,laganja" i čekanja!
Bićete obavešteni o daljim koracima koje ćemo preuzeti!
Takođe dosta je čekanja u vezi isplate ratnih dnevnica i organizovanja radne grupe mi smo na sudu dokazali da je izvršena Diskriminacija na delu boraca kojima nisu isplaćene ratne dnevnice a i dalje se sudi uzimaju se silni troškovi a borci od toga nemaju ništa, borci su bez posla i partijski ne mogu da se zaposle, Spomen obeležje našim herojima u Valjevu živi u prljavštini, polomljenim klupama, polomljenim osvetljenjem, pocepanim zastavama, rastom korova oko Spomen obeležja, Borcima se isključuje struja sa nemanjem prava da dug otplate na rate, nemogućnost lečenja ratnih vojnih invalida na Vma bez uputa i boraca u Valjevu jer nemaju zdravstvenu knjižicu, smanjenje ratnih invalidnina u prošlim mesecima za 14 posto i ostali vidni problemi!
Više mi nemamo šta da čekamo i molimo za ,,mrvicu prava" bilo je dosta!!!”

Predsednik,
Bradić Ljubomir

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.