Konačno saobraćajna signalizacija na Divčibarama

imageNakon pogibije devetogodišnjeg dečaka na Divčibarama, Putevi Srbije postaviće horizontalnu i vertikalnu signalizaciju koje ranije nije bilo. Putevi Srbije najavljuju da će saobraćaj kroz centar Divčbara biti značajno sporiji.

Na žalost tek nakon saobraćajne nesreće u kojoj je stradao devetogodišnji dečak iz Subotice glavna ulica na Divčibarama biće propisno obeležena pešačkim prelazima i znakovima koji značajno smanjuju brzinu kretanja vozila.
U izjavi za list Kurir direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak potvrdjuje da je nalog za postavljanje signalizacije dat Preduzeću za puteve u Valjevu. „Upoznat sam sa problemom koji postoji na Divčibarama. Nećemo čekati skidanje oznake za regionalni put, već ću odmah izdati nalog „Preduzeću za puteve Valjevo“ da se izradi projekat da se postavi horizontalna i vertikalna signalizacija tamo. Obavezno ćemo staviti ležeće policajce da usporimo saobraćaj, pešačke prelaze, sve što treba. Projekat se izrađuje otprilike 15 dana i očekujem da će za mesec dana sve biti završeno. Bezbednost građana, a posebno dece je najvažnija i ne sme da čeka! Mi smo nedavno postavili trotoar tamo, ali slažem se, mora dodatno da se poveća bezbednost u saobraćaju“, rekao je u izjavi za „Kurir“ Zoran Drobnjak.
Putevi Srbije upravo su I radili rekonstrukciju glavne divčbarske ulice u protekle dve godine koja je obuhvatala presvlačenje kolovoza novim asfaltnim zastorom, izgradnju trotoara , izgradnju dodatnog pešačkog mostića I rasvetu.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.