Još uvek nepoznato kako se dogodila nesreća

imageTokom sutrašnjeg dana u Osnovno tužilaštvo biće sproveden Vladimir V (43) kome ističe protvor zbog saobraćajne nesreće koju je izazvao na Divčibarama , a u kojoj je jedan dečak izgubio život, a dve devojčice povredjene. Postoji verovatnoća da je vozač u trenutku udara gledao u svoje dete na zadnjem sedištu.

Po do sada poznatim informacijama V ladimir V. Se tereti da je svojim vozilom marke tojota praktično uleteo u kolonu djaka iz Subotice koji su se na Divčibarama nalazili na rekareativnoj nastavi. Od siline udarca devetogodišnji Aleksa D. je odbačen 20 metara dalje , a lekar koji je inače bio u pratnji učenika na rfrekreativnj mogao je samo da konstatuje smrt. Dve devojčice T.S. i V.T zadobile su tom prilikom lakše telesne povrede i nakon pregleda u Urbentnom centru OB Valjevo puštene. Učenici iz Subotice otputovali su nazad u svoj grad ne samo zbog nesreće koja se dogodila već i zbog činjenice da im je to bio poslednji dan na rekreativnoj nastavi.
Još uvek nije sasvim poznato pod kojim oklnostima se ova užasna nesreća dogodila , a sprovedeno je alkotestiranje vozača koje je pokazalo da nije bio pod uticajem alkohola mada je naloženo i sprovedeno uzimanje krvi tri puta i rezultati se tek očekuju.
 „Takođe, očekuje se i rezultat tehničkog pregleda njegovog automobila. Ono što je jasno bilo i tokom uviđaja na licu mesta, jeste da vidljivih tragova kočenja nema, ali sva dodatna veštačenja treba da pokažu da li su na „tojoti“ kočnice otkazale, kako je Vladimir tvrdio u policiji, ili nisu ni korišćene“ navodi izvor blizak istrazi.
Po istim saznanjima u toku istrage biće korišćen i videozapis kamera koje postoje u blizini iako nije sigurno da iste pokrivaju samo mesto nesreće.
„Po do sada prikupljenim izjavama očevidaca, rekreator, koji se nalazio na začelju kolone dece koja su prelazila ulicu, mahao je rukama upozoravajući vozača. Vladimir je, inače, na zadnjem sedištu vozio svoje maloletno dete, a istraga treba da pokaže i da li je u kritičnom trenutku možda bio okrenut njemu ili je gledao u mobilni telefon“ dodaju naši izvori.
S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.