Još uvek nema tendera za rekonstrukciju Bolnice

imageIako je još u oktobru prošle godine za ovo proleće najavljen početak radova na rekonstrukciji Opšte bolnice u Valjevu , još uvek nema ni tendera za izradu projektne dokumentacije, a o radovima ni reči.

 

Budžetom grada Valjeva i planom javnih nabaki predvidjeno je da za izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju Opšte bolnice u Valjevu bude raspisana javna nabavka u vrednosti od 41,6 miliona dinara sa PDV 50 miliona. Informacija da je Kancelarija za zajednička ulaganja opredelila milijardu dinara za rekonstrukciju ove ustanove malo ko u Valjevu nije dočekao sa radošću. U intervjuu Vujić televiziji u oktobru prošle godine gradonačelnik Slobodan Gvozdenović kaže da je advokat Saša Drajić pregledao sve papire, finansijsku situaciju te i da je nakon stručnog pregleda Kancelarija odobrila investicije. U istom intervjuu gradonačelnik navodi da je ministarstvo dalo zeleno svetlo za raspisivanje tendera za projektnu dokumentaciju.
„Pa tek na proleće možemo očekivati početak radova”, rekao je u prilogu pod naslovom “Milijarda za bolnicu” VTV u oktobru 2017. godine gradonačelnik Gvozdenović.
Koliko je javnost tada bila upoznata radi se o finansiranju kroz tri faze radova od kojih je prva vezana za fasadu, stolariju, ukratko energetsku efikasnost. Sam dogovor o investiciji predvidja I mašinske radove , ali I kompletnu izmenu unutrašnjosti.
Kako se tada moglo čuti oformljena je I radna grupa koja će baviti ovom investicijom, a izvor Vamedie navodi da je tender I raspisan , ali vrlo brzo I povučen. Sve I da pretpostavimo da su potpuno nova lica u Gradskoj upravi koja rade javne nabavke pogrešila u nekoj proceduralnoj meri pa je Komisija grešku I uočila , sam tender povukla , pravo je pitanje bez odgovora , za sada, zašto nikada više nije raspisan?
Preduslov bilo kakvih radova na zgradi I u zgradi bolnice mora biti projektna dokumentacija. I u tom delu grad je zapravo postigao dogovor sa ministarstvom I Kancelarijom.
Zgrada Opšte bolnice u Valjevu već dugi niz godina čeka na reknstrukciju. Do sada je iz donacija uredjeno dečije odeljenje I odeljenje neurologije. Trenutno ulaz u hirurški blok nije moguć jer jedan deo zgrade preti da se obruši prolaznicima na glavu. Dok čekamo tender , gradjani će morati da obrate pažnju kako odlazak u bolnicu ne bi bio fatalniji od bolesti koju leče.
S.V.
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.