„Eko Tamnava“ da podnese izveštaj

image„Eko Tamnava“ će ipak morati da podnese izveštaj Skupštini grada Valjeva, odlučili gradski odbornici. Na Skupštini opoziciji nije odgovoreno dokle se stiglo sa ovim projektom.

 

Na sednici Skupđtine u okviru tačke dnevnog reda koja se odnosila na na korišćenje sredstava iz Eko fonda odbornici opozicije u više navrata su skrenuli pažnju na deponiju Kalenić, ali i samu gradsku deponiju za koju je odavno rečeno da je privremena.
Odbornici opozicije izneli su stav da i preduzeće „Eko Tamnava“ koje gazduje projektom deponije Kalenić treba da podnese izveštaj o svom radu s obzirom da grad Valjevo u najvećem procentu učestvuje u njenom finansiranju.
Vamedia je 25. maja objavila tekst pod naslovom „Kalenić ne deponuje smeće nego usisava novac“ u kom je skrenula pažnju javnosti na činjenicu da „Eko Tamnava“ ne podnosi izveštaje o svom radu, a grad ove godine izdvaja čak 3,7 miliona dinara što je 200 000 dinara više u odnosu na prošlu godinu bez realnog objašnjenja zašto je iznos koji se daje povećan.
Na poslednjoj sednici Skupštine ni oni koji su pravili budžet, vladajuća SNS, pa ni raspored sredstava u Eko fondu nisu imali šta da odgovore opoziciji u smislu relevantnih informacija dokle se stiglo sa projektom Kalenić i šta je to što godinama u toj meri finansiramo, a realizacija neprestano izostaje. Onda je pravo pitanje na osnovu čga je povećana suma novca koju grad daje pa i da li se to zapravo radilo samo o obavezi finansiranja s obzirom da je Valjevo jedan od gradova potpisnica ovog projekta?
Na nekoj od narednih sednica Skupštine trebalo bi da se pojavi i direktor ovog preduzeća Zoran Petrović koji će morati da objasni šta tačno i koliko košta pa i odgovori na pitanje kada će deponija početi sa radom.
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.