Udruženje gradjana „Abrašević“ ponovo postoji

imageKUD „Abrašević“ ponovo postoji u Valjevu. Za početak juna „Abrašević“ najavljuje koncert. Stari Arašević ugašen je 8.januara bez saglasnosti Skupštine amatera.

Udruženje KUD Abrašević koje je po podacima Agencije za privredne registre osnovano 16. januara 1947. godine , zvanično je prestalo da postoji 8 januara ove godine kada je nekoliko članova društva uz solidarnu odgovornost, a po zahtevu Jasmine Belkhiri članice UO ugasilo Društvo Pod izgovorom, kako je na konferenciji za novinare naveo jedan broj istaknutih članova ovog Udruženja gradjana, da bi se zadržalo ime, ugašeno je Udruženje koje postoji bar u agencijskim registrima od 1947.
Grad je osnovao svoju ustanovu kulture sa dva zaposlena I za njeno funkcionisanje opredelio više od 8 miliona dinara.

image Kako se može videti u Agenciji za registar udruženja KUD Abrašević ipak postoji jer je ponovo osnovan . Amatersko kulturno umetničko društvo “Kosta Abrašević”, skraćeno “KUD Abrašević Valjevo” osnovano je sada ponovo 20. marta ove godine . Članovi ovog Udruženja su u najvećoj meri članovi Udruženja koje je ugašeno, a već za početak meseca juna najavljuju koncert na kome će kako kažu gradjani Valjeva moći da se uvere da prave vrednosti koje ovo udruženje gajilo I dalje postoje.
Iako je grad osnivajući novu ustanovu prisvojio fundus nošnje kojim je udruženje raspolagalo za prvi koncert ipak će sve biti spremno, kažu u Abraševiću.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.