Nevreme u Valjevu

      Нема коментара на Nevreme u Valjevu

imageNevreme koje je u Valjevu trajalo oko 30 minuta, po do sada pristiglim informacijama, nije pričinilo veću materijalnu štetu na objektima. U pojedinim delovima grada padao je grad.

Jaka kiša praćena gradom padala je u Valjevu gotovo pola sata, a po podacima RHMZ u Valjevu po poslednjem merenju pre nestanka struje u stanici , palo je oko 25 l/m2. Pretpostavlja se da je kiše palo značajno više.  Na pojedinim mestima u gradu pojavila su se čitava jezera vode.
Direktor JKP „Vodovod“ Djordje Milanović  kaže da je evidentno da u gradu postoje problematične tačke kada je u pitanju kišna kanalizacija. „ Svaka velika kiša nam iznova ukazuje da je recimo Jadar problematičan , tu je i deo ulice Kneza Mihaila jer se i u jednom i u drugom slučaju voda sliva sa tih visinskih zona. Dovoljno je da negde plastična kesa pokrije odvod i da se na nju nataloži sve što se nalazi na ulicii tu voda onda ne može da ode. Posebno smo bili zabrinuti za radove koje trenutno izvodimo Degurić-Aničići gde je postojala realna opasnost za cevi i uopštre same radove. Na svu sreću nije bilo  štete niti nastalih problema“, kaže Milanović.

image Shodno činjenici da je kiša padala jakim intenzitetom kišna kanalizacija nije mogla da primi svu vodu pa je na pojedinim mestima u gradu bilo otežano i kretanje vozila.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.