Marić juniorski prvak države

imageU Somboru je za vikend održano juniorsko prvenstvo države na kojem su rvači Mladosti ostvarili odličan rezultat osvojanjem tri medalje. Zlato je osvojio Bojan Marić u kategoriji do 130 kilograma, Strahinja Đermanović je bio drugi (-87kg), a Ilija Lazarević treći (-77kg).

Marić je na putu do zlata ostvario četiri ubedljive pobede protiv Tačija iz subotičkog Spartaka, Pavlovića iz Železničara, klupskog kolege Gavrilovića, a u finalu je tehničkim tušem savladao Živkovića, kolosa iz Partizana iz Mola. Đermanović je bio ubedljiv do finala, savladavši Petrovića iz zrenjaninskog Proletera, Dubanjca iz Mladenovca, Simovića iz Kragujevca, a u finalu ga je zaustavio Bence iz Sente. Lazarević je na startu poražen od Pintera iz Sente, ali je iskoristio priliku kroz repesaž da dođe do medalje, pošto je u borbi za bronzu savladao Lacka iz subotičkog Spartaka.

Do medalja nisu uspeli da dođu Lazar Gavrilović (5. mesto) u kategoriji do 130 kilograma i Aleksandar Ivković (6. mesto) u kategoriji do 97 kilograma, ali su svojim rezultatima doprineli da Mladost ekipno osvoji sjajno treće mesto, iza drugoplasirane Sente i prvoplasiranog Sokola iz Sombora.

Istovremeno u Somboru je održano i veteransko prvenstvo države na kojem su nastupila dvojica valjevskih rvačkih veterana. Predrag Ružičić Maniks bio je prvi u kategoriji do 78 kilograma, a posle duže vremena na strunjači se našao i Nenad Lukić, koji je bio drugi u kategoriji do 100 kilograma.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.