Kompanija Hajsens objavila ponudu za otkup akcija kompanije Gorenje

imageUprava kompanije Gorenje, d. d., je 29. maja 2018. od strane ovlaštenog člana preuzimača HISENSE Luxemburg Home Appliance Holdings S.ar.l., Luxemburg dobila obaveštenje o objavljivaju ponude o preuzimanju i prospekta za otkup deonica kompanije Gorenje, d.d.

Ponuda preuzimanja se odnosi na 24,424,613 akcija ciljnog društva GRVG i ISIN kod SI0031104076 (u daljem tekstu „GRVG akcija“), koji su obične slobodno prenosive akcije sa pravom glasa, izdate u dematerijalizovanoj formi, registrovane u Centralnom registru hartija koja je smanjena na 8,050,014 akcija GRVG, koji je već Hajsens kupio.
Prema tome, ponuda za preuzimanje se odnosi na preostale 16.374.599 GRVG akcija, čiji vlasnik nije sticalac, Hajsens.
Akcijama ciljne kompanije se trguje na organizovanom tržištu hartija od vrednosti Ljubljanske berze, I na organizovanom tržištu Varšavske berze.
Sticaoc, Hajsens za akcije ciljne kompanije, koja je predmet ponude za preuzimanje, nudi isplatu celokupne cene u gotovini. Cena koju nudi ponuđač za uplatu svake akcije ciljne kompanije koja je predmet ponude za preuzimanje je 12 evra .
Ponuda za preuzimanje ne uključuje prag performanse ili ne navodi minimalan procenat svih akcija ciljnog društva bi dobila sticalac na osnovu ponude za preuzimanje koja će biti obavezujuća.
Ponuda o preuzimanju i prospekt su objavljeni na sajtu
https://www.ilirika.si/Novice/247/Prevzemna_ponudba_in_prospekt_za_odkup_delnic_ciljne_druzbe_GORENJE_gospodinjski_aparati_dd

Sažetak ponude bio je objavljen 29. maja 2018. i u časopisu DELO.
Informacije koje sadrži objava biće na raspolaganju na zvaničnom sajtu kompanije Gorenje d.d. Velenje www.gorenjegroup.com, najmanje 5 godina od datuma objavljivanja.

Kompanija Hajsens je osnovana 1969. godine i jedna je od vodećih kineskih proizvođača u oblasti elektronike sa četiri ključna segmenta poslovanja: kućni aparati, multimedijalni sistemi, inteligentni IT sistemi i razvoj nekretnina. U 2017. godini, dostigla je više od 12,7 milijardi evra prihoda, od čega oko 5,5 milijardi evra u kućnim aparatima.
U danas objavljenoj ponudi Hajsens još jednom je naglašeno da će se, ukoliko kupovina Gorenja bude uspešna, pridržavati principa lojalnosti i integriteta, da će zaštiti i razvijati postojeće brendove kompanije Gorenje i iskoristiti najsavremenije proizvodne tehnologije i globalne kanale za jačanje i širenje Gorenja.

O kompaniji Gorenje
Gorenje je prošle godine ostvarilo prihod od 1,31 milijarde evra, što je četiri odsto više nego 2016, dok je neto dobit iznosila 1,2 miliona evra, a za ovu godinu planira povećanje prodaje za deset posto. Kompanija zapošljava 11.000 radnika, ima proizvodne kapacitete u tri zemlje, Sloveniji, Srbiji i Češkoj, a razvojne centre u Švedskoj, Holandiji, Sloveniji i Češkoj. Gorenje prodaje svoje proizvode u Nemačkoj, Rusiji, Holandiji, Skandinaviji, zemljama Centralne, Istočne i Jugoistočne Evrope, Sjedinjenim američkim državama, Australiji, Izraelu, Brazilu i Čileu.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.