Izbori za naslov

      Нема коментара на Izbori za naslov

image Grad Valjevo ima 49 Mesnih zajednica. Izbori za predsednike MZ održavaju se u dva navrata u toku godine, odnosno jedan deo se bira na jesen, a drugi već narednih dana. Od političkih partija u ovim predstojećim učestvovaće samo SNS.

Mesne zajednice u Valjevu praktično I da nemaju neki značaj , s obzirom da se zahtevi gradjana I dalje ne realizuju preko izabranih predstavnika. Prostorije Mesnih zajednica uglavnom su izdate trećem licu,a najveći broj gradjana I ne zna ko su predsednici njihovih Mesnih zajednica.
Ovakvom stanju kumovao je izborni zakon I praksa po kojoj partije praktično u Skupštinu ne uvode lica koja imaju podršku u Mesnim zajednicama već zaslužne partijske članove. Mesnih zajednica partije se opet sete samo pred izbore. Gradjani su s obzirom da ova praksa već dugo traje naučili šablon ponašanja pa I ne reaguju preterano na vesti o izborima u Mesnim zajednicama.
Poslednjih dana aktivisti vladajućeg SNS-a aktivno rade na strategiji I lobiranju za predstojee izbore. Kako Vamedia saznaje u ovim izborima neće učestvovati nijedna druga partija pa ni SPS. Jedina kampanja dakle, koja će biti vidjena u Mesnim zajednicama u kojima će se izbori održati jeste kampanja naprednjaka. Da li onda možemo da očekujemo da će na tim izborima pobediti kandidati ove partije?
Mesne zajednice bi praktično trebalo da budu nešto drugo od Mesnih odbora političkih stranaka I u njima bi svaki stanovnik Mesne zajednice morao da ima svoje parvo glasa I odlučivanja. U praksi na žalost nije tako.
S obzirom da je dakle poznato da Mesne zajednice nemaju značaj , zašto je neophodna kampanja? Da bismo imali naslov u medijima? A naslov ko’ naslov…

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.