I dalje veliki broj zaposlenih u administraciji

imageU deset sati ovog prepodneva počeće sednica Skupštine grada, a pred odbornicima će se naći izveštaji o poslovanju Ustanova kulture u našem gradu, namena objekta Doma vojske, Eko fond pa i odluka o maksimalnom broju zaposlenih.

Sednica Skupštine grada trebalo bi da danas protekne prvenstveno u izveštajima ustanova kulture u valjevu za 2017. godinu.Odbornici će pored navedenih tačaka razmatrati izmenu odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodredjeno vreme kojom se u okviru postojeće odluke o maksimalnom broju za 2018. godinu od 1305 zaposlenih vrši preraspodela zaposlenih. Izmene koje su obuhvaćene ovom odlukom odnose se na povećanje jednog zaposlenog u Turističkoj organizaciji i povećanje dva zaposlena u Centru za kulturu dok je broj zaposlenih u UFK „Valis“, JKP „Vidrak“ Valjevo i PU „Milica Nožica“ smanjen za po jednog izvršioca.

Od 1305 zaposlenih na neodredjeno trenutno najveći broj zaposlenih je u PU „Milica Nožica“ 337 zaposlenih, potom u Gradskoj upravi 263, sledi JKP Vidrak sa 229 zaposlenih, JKP Vodovod sa 216 zaposlenih, JKP Toplana sa 57 zaposlenih, JKP Polet sa 32 zaposlena, UFK Valis 29, JKP Kolubara 23, Narodni muzej 21, Centar za kulturu 18 zaposlenih, Biblioteka 17, Zavod za zaštitu spomenika kulture 13,Arhiv 13, Centar za socijalni rad 11,Pravobranilaštvo 6, po četiri zaposlena trenutno imaju TO I Agrorazvoj, služba interne revizije 3 zaposlena koliko i Studio Trnavac, Moderna galerija 2,Ustanova za negovanje tradicionalne kulture 2,budžetska inspekcija jednog zaposlenog i TIC 1 zaposlenog.
Iz navedenih podataka vidljivo je da administracija Uprave prilično prednjači u odnosu na ostale ustanove i preduzeća. Ovaj broj praktično se ipak povećava u odnosu na prethodne godine i shodno popisu stanovništva praktično neodgovara padu broja stanovnika. Ipak administracija je u Srbiji generalno gledano opterećenje svakog budžeta, pa i republičkog.
S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.