EPS raspisao tender za elektrane

imageEkapija/Vamedia Elektroprivreda Srbije (EPS) raspisala je tender za izgradnju dve male hidroelektrane (MHE) Ćelije, blizu Kruševca, i Rovni, blizu Valjeva, na postojećim branama.

Investicija je deo Programa za rekonstrukciju malih hidroelektrana za koje je EPS dobio pozajmicu od 37 mil EUR 2012. godine od Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), piše Balkan Green Energy News.

Osim radova na gradnji, obim poslova obuhvata isporuku elektro i mašinske opreme (uključujući turbine) i njenu ugradnju. Potpisivanje ugovora se očekuje u trećem kvartalu 2018, a rok za završetak posla je 62 nedelje, piše u tenderskoj dokumentaciji na sajtu EPS-a.

Rok za podnošenje ponuda je 2. jul.

Grad Valjevo je dao saglasnost EPS-u za izgradnju mini elektrane , a na osnovu sporazuma potpisanog izmedju JP Kolubara I EPS-a iz 2010. godine kada je EPS u izgradnju brane uložio 320 miliona dinara obavezujući JP Kolubaru da omogući izgradnju iste u kompleksu brane. Predvidjena mini elektrana treba da bude snage 1,2 megavata, čime Valjevo dobija još jedan izvor električne energije. 

Ceo Program za rekonstrukciju malih hidroelektrana uključuje nabavku radova i usluga za 15 MHE i izgradnju dve na postojećim branama.

Prvi tender za rehabilitaciju MHE Elektroprivreda Srbije je objavila u januaru, a drugi u maju prošle godine.

Kako je početkom 2018. za eKapiju rečeno u EPS-u, rekonstrukcija podrazumeva zamenu ili revitalizaciju elektromašinske i hidromehaničke opreme na postojećim agregatima, kao i ugradnju dodatnih agregata, sa pratećim građevinskim radovima.

Ekapija/Vamedia

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.