34-ti Džez fest u Valjevu krajem maja

imageJedna od najvećih muzičkih zvezda regiona Džiboni, nastupiće na 34-tom po redu valjevskom Džez festu koji se održava od 24. do 26. maja u Centru za kulturu. Pored Džibonija, između ostalih, u izuzetno kvalitetnom programu učestvovaće i Amira Medunjanin, Bojan Zulfikarpašić i Bojana Stojmenov.

Kako je na konferenciji za novinare objasnio umetnički direktor Džez festa Milan Đurđević, želja organizatora je bila da ove godine najdugovečniji domaći festival džeza zadrži najbolje iz svoje tradicije, a da u isto vreme pre svega mlada publika u Valjevu vidi i sluša velika muzička imena.
Praksa da festival otvaraju valjevski džezeri biće nastavljena i ove godine, a posle njih će program petka večeri otvoriti Bane Lalić i MVP u večeri posvećenoj RNB-u.
„Na taj način hoćemo i da privučemo staru publiku, kako bi festival postao stecište svih kulturoloških generfacija. Centralni koncert te večeri je nastup fenomenalne Amire Medunjanin i sjajnog pijaniste Bojana Zulfikarpašića, koji su veoma traženi u Evropi“, kaže Đurđević.
To veče, svojim koncertom u 23 sata zatvaraju Zafir Hadžimanov i mladi džezeri sa Berklija.
„Što se tiče subote, najpre u 18.30 nastupa Pilot bluz bend, a onda od 21 sata je apsolutni hedlajner ovogodišnjeg festivala Džiboni uz orkestar Matije Dedića. Taj koncert je naša apsolutna pobeda jer će Džiboni svoje pesme izvoditi u džez aranžmanu Matije Dedića. Džibonija je, kao najveću muzičku zvezdu regiona, teško dovesti i u velike hale kao što je Arena, a kamoli u malu salu poput našeg Centra za kulturu. Zato je ovo fantastična prilika da se vidi koncert kakvog nema u regionu“, ističe Đurđević, dodajući da će subotnji program zatvoriti koncert Bojane Stojmenov i Fri spirit benda.
Organizatori Džez festa kažu da će karte za koncerte biti u prodaji od 10. maja i pozvali su posetioce da ih nabave ranije jer očekuju da interesovanje bude ogromno.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.