Uspešna grejna sezona 2017/2018

imageGradska Toplana uspešno je završila još jednu grejnu sezonu. Za mazut potrošeno 194 miliona dinara bez PDV-a, a sezona prošla bez većih žalbi korisnika.

Iako je ova zima bila daleko toplija od prošlogodišnje Toplana je utrošila samo 500 tona mazuta manje. Najveća potrošnja zabeležena je u januarau mesecu kada je potrošnja u toku dana iznosila i više od 40 tona. Podvučena crta na kraju grejne sezone 15. Aprila pokazala je da je potrošeno 4700 tona mazuta za koji jke Toplana izdvojila 194 miliona dinara bez PDV-a.
„Sada je sezona zvanično završena, ali mi nećemo početi sa čišćenjem i završnim tako reći radovima ipak do 3 . maja. To je iz razloga da ukoliko do tog datuma temperatura u toku dana padne ispod 12 stepeni možemo da ponovo pokrenemo kotlove i grejemo korisnike. Nakon tog datuma sledi zaista završetak sezone“, kaže direktor Toplane Zoran Stepanović.
U toku same grejne sezone nije bilo većih žalbi , a i one koje su postojale kako kaže Stepanović bile su uglavnom brzo rešavane. „Mi smo se odazivali na pozive gradjana čak i kada nije bio problem u toplovodu i Toplani već ukoliko su imali problem na svojim instalacijama i grejnim telima. To nam je još jednom pokazalo da praktično možemo gradjanima moguće od sledeće grejne sezone da ponudimo opciju održavanja njihovih instalacija koju bi plaćali zaista simbolično godišnje možda do 1000 dinara. Za taj novac bili bi onda sigurni da ćemo otkloniti kvar iako kvar nije do nas. Po zakonu mi čak nemamo pravo da ulazimo u stanove korisnika , ali ako oni insistiraju na tome i zaista od nas zatraže pomoć jer ne znaju kako da reše problem mi smo im izlazili u susret, opet kažem iako to nije naš posao“, kaže Stepanović.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.