Spajić i Rafailović napustili Pokret Dosta je bilo

imageGradski odbor Pokreta Dosta je bilo doneo je jednoglasnu odluku da izadje iz ovog pokreta. Rafailo Mitrović i Snežana Spajić zadržaće svoje odborničke mandate.

U Valjevu je 13. Aprila GO Pokreta Dosta je bilo napustio ovaj pokret kako se navodi u dopisu upućenom centrali članovi koji su izašli ostaju pri svemu na čemu su zasnivali svoje političko angažovanje. „Mogućnost realizacije ovih vrednosti vidimo izvan Pokreta DJB nakon donošenja nedemokratskih odluka posle beogradskih izbora „jer je transparentnost u svakom segmentu rada i delovanja osnov svakog društva“, dalje ćemo u svom političkom angažmanu u Skupštini grada promovisati i zalagati se za principe i vrednosti u kome će jednaka prava važiti za sve, da se najbolje odluke donose u interesu gradjana i ukazivati na postupke kada vlast služi samoj sebi i svojim interesima,“navedeno je u dopisu koji su potpisali Rafailo Mitrović predsednik GO DJB i Snežana Spajić član GO.

Spajićeva navodi da su unutarstranački izbori bili raspisani za 21. April i na tim izborima trebalo je da bude doneta odluka ko će biti predsednik stranke i novo predsedništvo. „ Trebalo je da se izaberu i članovi novog Glavnog odbora. Izbori su raspisani , a psole toga je uradjen pravilnik po kome ti izbori treba da se sprovedu, napravili su ga predsednik stranke i verovatno predsedništvo. Pravilnik je bio jako nepovoljan za kandidate zato što je trebalo 50+1 članova da glasa za novog predsednika pa ako to ne bude moguće u narednih šest meseci predsednik ostaje u vd stanju. Mi smo uputili neke amandmane i samo četiri su prihvaćena i uglavnom su to bile samo tehničke stvari. Zatražena je vanredna sednica Glavnog odbora i dali smo predloge dnevnog reda medjutim Saša Radulović je ugasio taj čet zbog neke njegove nesuglasice sa Aleksandrom Stevanovićemi potom otvorio drugi čet bez Stevanovića posle čega je raspustio nekoliko odbora , izbacio nekoliko poslanika i odbornika“, objašnjava Spajićeva.
Ona tvrdi da nije htela da glasa za izbacivanje poslanika, a sam vrh partije posle svega dao je svog kandidata za izbore.Upravo ovakvo postupanje može se smatrati netransparentnim u čemu valjevski odbor nije želeo dalje da učestvuje.
Kako navodi posle tih izbora dolazi do naglog osipanja članstva stranke. „Svi koji su izašli zadržali su i odborničke i poslaničke mandate. Mi ćemo ostati odbornici i zalagaćemo se i dalje za principe koje imamo i u koje verujemo u Skupštini grada,“ zaključila je Spajić.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.