DS: Vlast nije dorasla zadatku koji joj je poveren

imageU Valjevu nema novih investitora i nema nikakvog napretka , tvrde valjevske demokrate , ali ukazuju na primere malih stvari koje mogu biti rešene bez velikih napora. Demokrate ukazuju na slučaj česme u naselju Sretena Dudića i košarkaških terena u blokovima.

„Očekujemo da bar ova voda ne curi, da ne izlazi iz postojećeg sistema, da ne bude blato i da se ovaj prostor očisti. Ljudi koji žive ovde ukazuju godinama na blato koje se ovde stvara i činjenicu da problem niko ne rešava. Ovde postoji više problema. U ovom delu grada imate naselje Milivoja Bjelice i košarkaški teren koji je u lošem stanju. Zamenite dve table dva koša i posao završen, imate još jedno takvo igralište opet dve table dva koša , ne košta mnogo i sve to može da se uradi“, kaže Slobodan Pavlović predsednik GO DS.
On navodi da u gradu postoji mnogo malih stvari koje ne koštaju mnogo i koje treba uraditi. U brojnim delovima grada, kako kaže i nema igrališta i niko ništa i ne predlaže. „ Nadamo se da će gradska vlast reagovati na ovo i da će to rešiti i da nam ovo leto prodje u mnogo boljoj atmosferi nego što je sada“.
Kao razlog za loše stanje u gradu Pavlović navodi činjenicu da se lokalna vlast bavi samo samima sobom. „ Oni se bave samo sami sobom.Investicija neće biti a oni se bave svojim kadrovskim rešenjima, ličnim zameranjima i ličnim problemima.Vidite i sami da nema tendera, nema radova , nema održavanja i nema perspektive. Očekujemo rebalans da vidimo kakvo je stanje kakva je prihodna strana i šta se dešava. Jednostavno lokalna vlast nije dorasla zadatku koji joj je dat“ kaže Pavlović.

On navodi da Mesne zajednice ne postoje i da ne postoji operativna vlast MZ. Oni ukažu na problem , ali se ništa ne dešava. Kako navodi ni odbornici opozicije nisu u boljem položaju. „Sve je kao da pričate zidu, jednostavno kažete i ništa se nikad nije desilo i promenilo pa ja više nemam poverenja u institucije ovog sistema,“ zaključio je Pavlović.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.