Pretnje SPS-u zarad samostalnosti u vlasti

image„Kako ste stekli kuću u kojoj živite? Da li ste vlasnik automobila vi ili vaša supruga? Imate li nasledjene imovine?“, samo su neka od pitanja koja poslednjih dana stižu na adrese funkcionera SPS-a koja upućuje jedna od struja u valjevskom SNS-u. SPS za sada ćuti, iako postaje sve jasnije da su napadi naprednjaka sve učestaliji.

Nikada u Valjevu nije vidjena čak ni približno slična atmosfera kakva u političkom životu grada vlada poslednjih dana, tačnije od poslednje sednice Skupštine održane 16. marta. Politička prepucavanja deo su svakog političkog angažmana i Valjevo je u proteklim godinama videlo i televizijske duele, različita sučeljavanja mišljenja, ali se nikada nije dogodilo da jedna partija želeći da prikrije problem I nesporazume u sopstvenim redovima u javnosti proziva koalicionog partnera.
Već na sednici Skupštine 16. marta postalo je više nego jasno da je došlo do podele unutar SNS-a pa je vidjena očita netrpeljivost struje koju predvodi gradonačelnik prema poslaniku SNS-a, a samim tim i predstavniku grada Valjeva u republičkom parlamentu Mihailu Jokiću. Sam Jokić na sednici pominjan je i kao kočnica i pod nadimcima „Stari“ i „Drug“.
Valjevski SPS koji je koalicioni partner naprednjaka u raspravu koja je vodjena nije se mešao niti iznosio stavove . U javnosti je posredstvom više medija potom obelodanjeno da po mišljenju gradonačelnika i njemu najbližih saradnika „kamen spoticanja“ nije samo Mihailo Jokić već i Aleksa Jokić, praktično dojučerašnji oslonci valjevskog SNS-a na nivou Republike. Na očito distanciranje valjevskih crvenih da se umešaju i biraju stranu medju naprednjacima odgovor je dao opet SNS, napadom i nizom spekulacija, na zamenika gradonačelnika i predsednika Okružnog odbora i člana Izvršnog odbora SPS-a Dragana Jeremića.
Ali to nije sve niti su se naprednjaci na tome zaustavili. Kako Vamedia saznaje u redovima SPS-a na adrese ili ličnom dostavom funkcionerima ove partije, stižu pitanja lične prirode kakva nikada nisu bila vidjena u političkom životu Valjeva.
„Ova pitanja verovatno imaju svrhu da nas zaplaše da će se oni valjda sada baviti time, to nam verovatno najavljuju. Ali naši privatni životi kao i privatni životi svakog gradjanina, nisu tema i to ne mogu biti teme za politički razgovor . Nije ni način , ukoliko oni žele nešto time da postignu. Mi smo članovi druge partije i nećemo donositi odluke u njihovim redovima. A možda nas žele u opoziciji? To je već druga stvar i morali bi da se izjasne po tom pitanju, ako nas neće, pa nije problem. Konkretno to moraju reći za pregovaračkim stolom za kojim će sedeti predstavnici SPS-a s jedne i predstavnici SNS-a sa druge strane. Pitanja koja oni na ovaj način postavljaju nikada nisu bili naš način učešća u političkom životu i mi to nikada nećemo prihvatiti niti se prema bilo kome tako ponašati“, kaže izvor Vamedie konstatujući da odredjeno poštovanje mora da postoji jer su obe partije tu gde jesu zahvaljujući samo i jedino glasovima gradjana Valjeva.
Valjevski naprednjaci u Skupštini imaju 26 odbornika i za većinu nije im potreban koalicioni partner niti podrška pa je shodno situaciji vrlo moguće da kako Vamedia saznaje, SNS zapravo želi samostalnost u vlasti.Bilo kako bilo ovakva situacija za grad Valjevo nikako ne valja.Od podela niko nikad vajdu video nije, a posebno od poturanja, laži. Kako će se sve ovo okončati ostaje da se vidi.
S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.