Kreću radovi na sportskom kompleksu Teodosića

imageU nekadašnjem kampu Breza već uveliko traju pripreme za početak gradnje sportskog kompleksa koji grade braća Teodosići. Kako Vamedia saznaje ozbiljniji radovi počeće moguće i ovog meseca.

Samo loše vremenske prilike odložile su početak gradnje sportskog kompleksa koji gradi firma „Sport agent“, vlasništvo poznatog košarkaša Miloša Teodosića i njegovog brata Jovana.
„Početak gradnje bio je predvidjen polovinom marta , ali su loše vremenske prilike i sneg koji je pao početak malo pomerile. Ono što je najvažnije jeste da je izgradnja tog kompleksa šansa za Divčibare. Moji razgovori sa njima trajali su dosta dugo i verovatno bi i ranije bili realizovani da nisu postojale urbanističke prepreke, mislim na vreme pre par godina, ako se sećate morali smo da izmenimo plan u nekim delovima jer takav kompleks nije bio predvidjen. Hvala Teodosićima na strpljenju i pre svega na činjenici da ne odustaju od svog grada. To je takodje njihova veličina pored košarke u kojoj su dokazano uspešni“, kaže zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić

image Oni su tokom prošle godine od grada Valjeva kupili kamp Brezu za 208 500 evra i kako se navodi u potpisanom ugovoru biće izgradjen hotel sa minimum 80 soba sa pratećim sadržajima, kongresnom salom, fitnes centrom, bazenom, restoranom sa kuhinjom, kafeom, prodavnicom i ekonomskim i programskim sadržajima. Pored hotela tu je zatvorena sportske sala sa pomoćnim sadržajima u suterenu, ambulanta , svlačionica i sanitarni blok. Uz postojeću salu kupavc je preuzeo obavezu i da izgradi unutrašnje saobraćajnice sa parking prostorom od minimum 37 mesta, ali i otvorene sportske terene za fudbal(1), košarku (4) i odbojku i teren za rukomet(1).
Grad Valjevo je na sebe preuzeo obavezu izgradnje neodstajuće infrastrukture, a kako je javnost obaveštena prošle godine sam sportski kompleks trebao bi da bude proširen fudbalskim i pripremnim terenima jer su se kako je rečeno u posao uključili i Marko Pantelić i Dejan Stanković.
„Oni imaju sve projekte i sve dozvole sada i ne postoji prepreka da radovi počnu, verujte da papirologija nije mala kada gradite tako nešto. Bili su strpljivi i sa tim stvarima. Koliko znam već naredne godine radovi bi trebalo da budu završeni. Bravo za te mlade ljude“, zaključuje Jeremić.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.