Danas u bolnici i Domu zdravlja preventivni pregledi

Danas 26. maja 2024. godine, od 8 do 17 časova, u Domu zdravlja i Bolnici Zdravstvenog centra Valjevo biće omogućeni besplatni preventivni pregledi za građanstvo. Od specijalističkih pregleda pregleda biće omogućen osnovni klinički pregled uz merenje vrednosti osnovne krvne slike i merenje vrednosti krvnog pritiska.

Od specijalističkih pregleda ovoga puta akcenat je na prevenciji pa su u fokusu pedijatrijska populacija, deca i školarci kojima je omogućen pregled specijaliste fizijatrije. A za adultno stanovništvo biće omogućen pregled kod pneumoftiziologa uz RTG pluća po proceni lekara pulmologa, a za popuilaciju iznad 50 godina života koja ima znatan pušački staž RTG snimak pluća će biti obavezan u sklopu ovih preventivnih pregleda. U nedelju će biti moguće uraditi i  laboratorijske analize: krvna slika, hormoni štitaste žlezde FT4, FT3, TSH, tumor marker za mušku populaciju PSA.

Preventivni pregledi za građanstvo su prilika da se potpuno besplatno pregledaju čak i građani bez zdravstvenog osiguranja tj. overene zdravstvene knjižice.

Zakazivanje nije potrebno, već je dovoljno samo da građani odu do zdravstvene ustanove od 8 do 16 sati i prekontrolišu svoje zdravstveno stanje.

Preventivni pregledi biće organizovani danas u oko 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije. Država ovim pregledima želi da ukaže na značaj prevencije i da preventivne preglede učini pristupačnijim građanima.

 

2 comments on “Danas u bolnici i Domu zdravlja preventivni pregledi

  1. Dragan

    nemogu da verujem da vlada direktor nije razmisljao i da je zakazao preglede u isto vreme kad dolazi presednik vucic i sad narod treba da bira izmedju svog zdravlja i svog presednika

    Reply
  2. Kica

    Skolska i predskolska deca imaju svake godine preventivne preglede.Ovo je farsa za dodatne placene sate.Kvalitet svih pregleda ,,nula,,Sramota.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.