Kad radovi stanu

      Нема коментара на Kad radovi stanu

imagePre godinu dana 17.marta , u Valjevu je najavljena rekonstrukcija košarkaškog terena u parku Pećina. Do danas nema ni najave da bi se ova rekonstrukcja mogla i dogoditi. Svi radovi koji su svojevremeno započeti u parku praktično su obustavljeni.

Vidljiva rekonstrukcija parka Pećina započela je 2013. godine i do 2016. godine u radove koji su izvedeni grad je preko tadašnje Direkcije za izgradnju uložio 30 miliona dinara. Novi park dobio je nove sadržaje, ali i nove sadnice stabala koje su zamenile stare obolele od potkornjaka. Te 2016. godine uradjena je i tartan podloga na terenu za odbojku, a najavljeno je da će staze biti rekonstruisane sa nedostajućim ivičnjacima i postavljena nedostajuća rasveta. Ipak ništa od ovog što je preostalo nije završeno.
U ovoj poslednjoj fazi rekonstrukcije uradjena je trim staza i trg sa platoom za šah i ples i veštačka stena za penjanje i jedan deo rasvete u parku. Park je uradjen u nekoliko delova od kojih je prvi namenjen sportu i rekreaciji , drugi deo za ekstremne sportove i treći deo u kome je dečije igralište. „ S obzirom da smo sanirali klizište ostaje nam sada da uradimo sve pešačke staze sa ivičnjacima . To klizište nam je bilo preduslov , ali i to smo završili“ rekao je tada u martu 2016.godine novinarima, direktor Direkcije Dragan Jeremić.

image Novih staza ni ivičnjaka nema, ali ni nove rasvete. Godinu dana kasnije u martu 2017.godine u park Pećina došao je i ministar sporta Vanja Udovičić koji je najavio rekonstrukciju koošarkaškog terena koja podrazumeva ne samo podlogu i koševe već i tribine kojih trenutno nema. „Konkretno ovaj projekat košta 7,5 miliona dinara gde ćemo sve obnoviti i dobiti jedan poseban sjaj u ovom sportskom centru koji će privući neke nove Miloše koje Srbija zaslužuje”, rekao je 2017. godine Udovičić.
Sredstva za ovaj teren trebalo je da stignu iz IPA fondova , a preko resornog ministarstva, ipak sada u aprilu 2018. godine još uvek nema najave da će radovi uopšte početi i kada. Jedino što se može čuti jeste da sredstva postoje, ali njihova realizacija očito izostaje. U odgovoru na pitanje zašto nema nastavka radova tadašnji direktor Direkcije, a sada zamenik gradonačelnika Jeremić kaže: „ Uradili smo tada mnogo toga, a ja posle više nisam bio zadužen za tu vrstu poslova.Zašto ti radovi nisu nastavljeni nije pitanje za mene, a ja li;no mislim da se tom projektu treba vratiti sa dva aspekta nastaviti sa uredjenjem i održavati uradjeno!“

image Najlepši park u gradu posle više od 20 godina bez ozbiljnijih investicija , izuzetak je 2010. godina kada je rekonstruisano dečije igralište u smislu zamene postojećeg mobilijara koji kasnije polomljen i uništen, u samo tri godine oživeo je dok su na njemu svoje umeće pokazali brojni urbanisti , pejzažni arhitekti i više izvodjača radova pa je park dobio neki novi izgled, ali se očito na toj godini priča završava.
S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.