Guše se u fekalnoj kanalizaciji

imageDanas počinje izgradnja kišne kanalizacije na Poparskom putu nakon čega ćće uslediti asfaltiranje. Poparci navode da je podjednak problem fekalna kanalizacija u kojoj se guše , a koja godinama čeka na rešavanje.

Nakon protesta meštana Popara izgradnja najprekišne kanalizacije, a potom i asfaltiranje počinje danas. Ipak izgradnja fekalne kanalizacije još uvek nije ni najavljena. „Mi imamo projekat još od 2001. godine . Mi imamo ovde 40 kuća koje mogu biti prirodnim putem, padom biti priključene na kanalizaciju u Ulici Marka Kraljevića . Mi svakih petnaest do dvadeset dana idemo u Gradsku upravu i pokušavamo da animiramo ljude . Medjutim odgovorsa nema, oni ne dolaze ne shvataju naše probleme“, kaže Slobodan Marković stanovnik Popara.
Poparci navode da se leti ne može boraviti napolju ne samo zbog smrada od kanalizacije koja se izliva brojnim domaćinstvima ispred kuće već i zbog komaraca i insekata koji se skupljaju oko bara koje stvara kanalizacija.
„Znamo mi da nema para da se sve odradi odjednom , ali da su do sada radili deo po deo za sve ove godine to bi bilo završeno. Ali nije , ništa se ne radi. Mi smo uradili projekat sve imamo , ali niko ovde ništa ne radi kao da smo gradjani drugog reda“, navodi Marković.

Kako Vamedia saznaje sva domaćinstva imaju septičke jame, a mnogi iste ne prazne redovno dok su brojne same po sebi propustljive. „Pogledajte gde ja živim , ja sam okružena ovim barama ne može ovde da se živi od smrada . Evo prljava voda je ušla ljudima u podrume, u garaže. To je bolest čitava . Ovde nema normalnog života“, navodi meštanka Popara pokazujući novinarima situaciju u kojoj se našla.

Na sanaciju dela Poparskog puta Poparci čekaju tri godine, na kanalizaciju i duže. Put će biti, a kanalizacija?

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.