Devet medalja za rvače Mladosti

imageU subotu je u Petrovcu na Mlavi održano Prvenstvo Centralne Srbije u grčko-rimskom stilu za starije pionire i juniore, a ubedljivo prvo mesto u uzrastu juniora zauzeli su rvači valjevske Mladosti  sa osvojenih devet medalja, i to pet zlatnih, dve srebrne i dve bronzane

.  Prva mesta osvojili su Ilija Lazarević (-77kg), Strahinja Đermanović (-87kg), Mijat Lukić (-67kg), Lazar Gavrilović (-130kg) i Viktor Lukić (-60kg), drugi su bili Uroš Radoičić (-72kg) i Aleksandar Ivković (-97kg), a treća mesta osvojili su Nemanja Milutinović (-63kg) i Ljuba Jovanović (-67kg).
U uzrastu starijih pionira valjevski rvači bili su drugi ekipno, iza domaćih Zmajeva, a osvojene su ukupno četiri medalje. Prvi je bio Filip Krstivojević u kategoriji do 38 kilograma, Druga mesta osvojili su Mihailo Marković (-62kg) i Nikola Banović (-52kg), dok je Bojan Andrić (-57kg) bio treći. U borbama za medalju poraženi su David Petrović (-55kg), Milan Banović (-67kg) i Dimitrije Radovanović (-57kg), ali su dali doprinos ekipnom uspehu valjevske Mladosti.
Sjajan vikend valjevskih rvača zaokružili su u nedelju najmlađi takmičari uzrasta do 11 godina osvajanjem tri medalje na Kupu Srbije u grčko-rimskom stilu. Prvo mesto osvojio je Uroš Kojić, Ognjen Pešić  i Ognjen Stanojević su bili treći, a Relji Lukiću je izmakla medalja pošto je poražen u borbi za bronzu.
Rvače Mladosti nakon uspeha na regionalnim prvenstvima narednog vikenda u Obrenovcu očekuje državno prvenstvo za seniore u slobodnom stilu, što će biti prilika za osvajanje novih odličja. Već od 29. aprila u Valjevu se održavaju pripreme kadetske reprezentacije za Evropsko prvenstvo, što će biti sjajna prilika za kvalitetan sparing mladih valjevskih rvača, a u planu je i da se održi meč između kadetske reprezentacije Srbije i Rvačkog kluba Mladost.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.