Demokrate ukazuju na tri problema Tešnjara

imageNa sve ono što se može uz malo dobre volje uraditi u Tešnjaru ukazale su valjevske demokrate održavši konferenciju za novinare na samom ulasku u Tešnjar. Buka, gotovo urušeni objekti i pumpa na ulazu , problemi su koje po mišljenju demokrata mogu biti rešeni, ukoliko postoji volja za tim.

„Jedan od osnovnih problema Tešnjara je trenutno buka. Znate i sami ide lepo vreme , otvaraju se bašte dolaze i tešnjarske večeri kada se kafedžije takmiče ko će glasnije pustiti muziku. Za to vreme život ljudiu Tešnjaru je nepodnošljiv.Nikome nije dobro. Odluka o komunalnom redu se mora menjati i tu odluku mora potvrditi Skupština. Rešenje u ovom slučaju je u uvodjenju akustične muzike. Samo to može biti rešenje koje će biti definisano odlukom“, rekao je predsednik GODS Slobodan Pavlović inače odbornik u Skupštini grada.
Na konstataciju da takva odluka postoji još iz vremena vlasti Demokarata u Valjevu Pavlović objašnjava da očito tada nije postojala komunalna policija koja bi tu odluku sprovodila pa i da je verovatno zato takav nadzor izostao . „ U svakom slučaju ta odluka može biti i modifikovana drugim novčanim iznosima kao kaznama, a komunalnoj policiji mora biti tom odlukom naloženo da vrše nadzor“, kaže Pavlović.
Drugi problem Tešnjara su objekti skloni rušenju koji su zajedno pod zaštitom Zavoda . „ Objekti se urušavaju. Odgovorni su vlasnici, ali i država i zato se moraju napraviti sastanci kome će prisustvovati i predstavnici grada i Zavoda , ali i vlasnika. Ovi objekti su pre svega nebeznedni. Urušiće se na nekoga. Vlasnici moraju učinitit bezbednim objekte. Mora se naći mera i sredstva da oni budu primorani da to urade. Nema tih objekata mnogo, pet ili šest. I tu i država mora dati svoj doprinos“, rekao je Pavlović podsećajući da je svojevremeno uradjen projekat restauracije Konaka Kneza Jovice.

image Treći problem po mišljenju DS-a je benzinska pumpa na ulazu u Tešnjar koja se ni na jedan način ne uklapa u ambijentalnu celinu Tešnjara. „Pumpa je iz 20 veka , a objekti iz 19. Grad Valjevo bi trebalo da počne pregovore sa NIS-om o izmeštanju pumpe ponudivši neke druge lokacije u zamenu za ovu. Ceo ovaj prostor pumpe definitivno se ne uklapa u staru čaršiju“, kaže Pavlović.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.