BID zona reper za ovaj deo Evrope

imageU oktobru u Njujorku mogli bi da se po pozivu Medjunarodne asocijacije zona unapredjenog poslovanja nadju i predstavnici Valjeva s obzirom da naš grad ima svoju BID zonu.

„To je poziv za hiljadu i nešto predstavnika lokalnih samouprava, imaćemo preliminarne razgovore i u Beogradu. Ono što je važno jeste da se na takvim skupovima iskustva razmenjuju, mi godišnje dobijamo stotine takvih poziva,ali se biraju oni susreti koji mogu doneti korist gradu i na kraju oni koje možemo da isfinasniramo“, kaže Milan Djurdjević direktor BID zone.
Da su ovakve zone svuda u svetu zapravo odraz privrednih dešavanja na nivou jednog grada , ali i cele zemlje svedoče brojni primeri. Mnoge zone u svetu prepoznate su kroz ogroman obrt kapitala.

„Ima mnogo poziva i iskustva razmenjujemo i preko računara tokom godine. Mi smo ravnopravna članica te Asocijacije. Ko zna,jednog dana ćemo možda i mi pozvati ljude. Ali to je za sada daleko od nas. Sve to dosta košta.Nama sada sleduje četiri ili pet karata gde su pozvani i predstavnici lokalne samouprave. Tamo će da bude 400 gradova, preko pedeset predstavnika gradova i država , naš grad će biti predstavnik za jugoistočnu evropu govoriće se o problemima i pozitivnim primerima. Ostaje nam naravno da finansiramo sam odlazak, a to opet nije jeftino“, objašnjava Djurdjević.

U Valjevu su ranijih godina vidjane i delgacije susednih država koje su praktično prepisivale model naše zone. “ Mi smo nekako reper za tu priču u ovom delu Evrope. Rumunija je vrlo uspešno prepisala naš model.Napraviemo neku logistiku i dobru priču da se nadjemo na tom kongresu jer je bitno da predstavimo ono što kao grad , ne samo BID zona , radimo“, ističe Djurdjević navodeći da je ovo jedinstvena prilika da valjevo ima svoj prostor na jednom ovako velikom medjunarodnom skupu.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.