Odlukom suda Radio Valjevo u stečaju

imageOdlukom stečajnog sudije Privrednog suda u Beogradu Nikole Ivčevskog nad najstarijom informativnom kućom u Valjevu, Radio Valjevom uveden je stečaj. Agencija za licenciranje stečajnih upravnika odrediće lice koje će biti stečajni upravnik sa teritorije Beograda.

Da se nad najstarijom medijskom kućom u Valjevu Radio valjevom nadvio stečaj bilo je jasno nakon izjava zastupnika kapitala koji je tokom prošle godine naveo da je izvesno da je vrednost imovine manja od ukupnog duga. Privredni sud u Beogradu utvrdio je da je vrednost imovine Radio Valjeva manja od ukupnih obaveza za preko 3 miliona dinara, i to kao gubitak iznad vrednosti kapitala.Isti zastupnik kapitala Miodrag Ćosić je tokom prošle godine utvrdio i potom i informisao javnost da ova medijska kuća Radio Valjevo više nema ni pokretne ni nepokretne imovine te i da se program emituje iz Beograda, a ne iz Valjeva što je ujedno u sudskom postupku uslovilo i nadležnost beogradskog Privrednog suda.
Radio Valjevo je privatizovano u oktobru 2015. godine, a kupac je bila Doris Aćimović koja je ovu medijsku kuću kupila za 17 400 evra. Obaveza novog vlasnika koja je preuzeta prilkom privatizacije bila je da u periodu od dve godine investiraju u Radio Valjevo 10 400 evra.
Kako nova vlasnica nije ispunila zakonom preuzetu obavezu Komisija za kontrolu izvršenja obaveza kupca Ministarstva privrede je u julu 2017. godine donela odluku o raskidu ugovora o privatizaciji.
Radio Valjevo iako program ne emituje iz Valjeva u Valjevu se može čuti na dve frekvencije i to na ultrakratkom talasu 95,8 megaherca, ali i na frekvenciji 103.5 koja je svojevremeno dodeljena Radio Točku po osnovu pripadnosti nacionalnoj manjini, a pod imenom Valjevo 2. Vvaljevski mediji tokom prošlle godine izveštavali su da se program emituje sa predajnika koji je postavljen na zgradi gradske uprave.
Radio Valjevo je počelo sa radom u novembru 1967. godine i skoro 40 godina bilo je jedini radio u Valjevu. Prvi privatni radio u Valjevu je otvoren 1993. godine, Radio Marš.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.