Nikad bliži putu u Poparama

imagePoparci su trenutno nikad bliži konačnoj sanaciji puta . Na ove radove čeka se već nekoliko godina . Najpre kreće izgradnja kišne kanalizacije , a potom i asfaltiranje.

Nebrojano mnogo puta do sada u javnosti se govorilo o Poparskom putu koji ne koriste samo meštani koji žive u ovoj Mesnoj zajednici već i svi oni koji su se zaputili u Lelić pa i dalje na tu stranu. Sam put obećavan je dugo, a tokom prošle godine konačno je raspisana javna nabvka za izvodjača radova. Iazabrano je preduzeće Autotransport. „Tačno je da smo sada zaista blizu početka radova. Verujem da su mnogi bili razočarani što sve nije uradjeno i ranije , ali postojali su realno opravdani razlozi za to. Sada smo dobili i dozvolu za izvodjenje radova i prijavu radova , sve ono što je preduslov pored vremena naravno da radovi i počnu”, kaže načelnik odeljenja za infrastrukturu Zoran Trifunović.
Na predmetnih 700 metara puta do sada je Vodovod završio svoj deo posla izvršivši zamenu azbestnih cevi , a pored samog kolovoznog zastora u tenderu koji je dobio Autotransport je i izgradnja kišne kanalizacije. U odeljenju za ionfrastrukturu kažu da ne postoje prepreke da ti radovi brzo počnu. „Najpre kišna kanalizacija i potom se nastavlja asfaltiranje kojim će konačno biti rešen problem tog dela puta. Gradjani su zaista bili strpljivi i hvala im na tome“, rekao je Trifunović.

Na poslednjem sastanku koji je održan sa meštanima u oktobru prošle godine obećanje da će radovi početi za dve do tri nedelje dao je zamenik predsednika Skupštine Mihailo Milutinović. Vrlo brzo nakon toga stigla je informacija da to ni realno ni tehnički nije moguće jer u tom trenutku javna nabavka nije ni bila raspisana. Poparci su bili vidno uznemireni zbog izrečenih laži pa su se pominjale i reči poput blokade puta i zaustavljanja saobraćaja na raskrsnici posle Europroma.

Ipak posle tri godine čekanja put je nikad bliži, a trenutno je u toku i javna nabavka za GUP Jug kojim će biti stvoreni uslovi za dobijanje gradjevinske dozvole i nastavak započetih radova na sportskom terenu u Poparama.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.