Možda bez plaćanja priključka?

imageU nameri da se što veći broj gradjana priključi na grejanje sa sistema Toplane, u ovom preduzeću razmišljaju o mogućnosti ukidanja plaćanja priključka za grejanje.

Shodno postojećim odlukama svako ko se priključuje na Toplanu plaća priključak. Ovo plaćanje vrši se u ratama do pet godina. Kako se sada na daljinskom grejanju nalazi samo 12 individualnih objekata pored promene energenta koji bi trebao da dovede do pojeftinjenja cene grejanja , Toplana razmišlja o još jednoj pogodnosti.
„Pred NO Toplane iznećemo predlog da se plaćanje priključka ukine. U razgovoru sa gradjanima i to plaćanje izmedju ostalog navode kao otežavajuću okolnost za priključenje. Planiramo da sa postojećih 325 000 kvadrata koje grejemo tu cifru podinemo na bar 450 000 . U tom slučaju Topana bi morala da revidira svoj plan poslovanja jer ukoliko bismo ukinuli plaćanje priključka ostali bi smo uskraćeni za 6 do 7 miliona. Ipak siguran sam da bismo to mogli da nadomestimo na neke druge načine“, rekao je direktor Toplane Zoran Stepanović.
Upitan kako funkcioniše ova grejna sezona s obzirom da su nam poslednji dani februara i sam početak marta obeležile vrlo niske tempreature, Stepanović kaže da problema nema. „ Nismo imali problema u ovoj grejnoj sezoni pa ni sada kada su temperature niske. Gradjani su nas pozivali u nekoliko navrata i svaki put se radilo o kvarovima na njihovim grejnim telima unutar stana. Iako to nije naša obaveza da popravljamo radijatore po stanovima naše ekipe su ipak izlazile i otklonile te kvarove. Zato trenutno razmišljamo i o mogućnosti da gradjanima ponudimo i tu vrstu usluge uz naknadu na mesečnom nivou. Ukoliko to učinimo za one koji ne prihvate takvu mogućnost mi onda nećemo ni izlaziti na teren. Naše su obaveze vezane za podstanice, toplovod, ali ne i grejna tela koja su vlasništvo samih korisnika“, objašnjava Stepanović.
Gradska Toplana već par godina ima i sistem smanjenja cena od 5 %do 8% za izmirenje plaćanja u predvidjenim rokovima.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.