Uskoro konkurs za mesto načelnika Gradske uprave

imageVd načelniku Gradske uprave Vladanu Jeriniću zbog odlaska u penziju uskoro ističe mandat. Grad raspisuje konkurs za novog načelnika.

Vladanu Jeriniću kome je u više navrata dodeljivan status vršioca dužnosti načelnika Gradske uprave uskoro će isteći i poslednji mandat, s obzirom da Jerinić odlazi u zasluženu penziju. Naime, od trenutka izricanja suspenzije bivšem načelniku Aleksandru Vujić Subotiću grad je primenio meru vršioca dužnosti na ovom radnom mestu koju je ponavljao dok je u medjuvremenu Skupština donela odluku o postojanju samo jedne Gradske uprave umesto ranije dve. Vršilac dužnosti Gradske uprave po zakonu to može dobiti do tri meseca i postavlja se iz redova zaposlenih. Grad Valjevo od prošle godine nije raspisao konkurs već će to učiniti narednih dana.
Kako Vamedia nezvanično saznaje, najviše šansi da se nadje na ovom mestu imaju dve osobe, Jelica Panjković sadašnjem načelniku opštih poslova i Dragana Djenić nekadašnji načelnik Gradske uprave iz vremena DS-a. Obe su diplomirani pravnici sa dugim radom u Gradskoj upravi. Djenićeva je smenjena sa mesta načelnika u trenutku kada je formirana vlast 2012. godine i na tom mestu SNS je postavio Milenu Djuričić koju je potom zamenio na kratko vreme Stamenkom Svitlicom. Već nakon promene vlasti 2014, Djenićeva je ponovo bila u kratkom vremenu do raspisivanja konkursa ponovo načelnik da bi na njeno mesto po okončanom konkursu došao Aleksandar Vujić Subotić.
Svi su izgledi da se konkurs raspisuje tek sada jer se u medjuvremenu prešlo na organizacioni sistem jedne uprave.Ko god da bude izabaran ostaje činjenica da ovo mesto kao najodgovornije u sistemu uprave sigurno zahteva kontinuitet i poznavanje rada, odnosno, bar iskustvo, što je Upravi u ovom trenutku više nego potrebno.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.