Zamena vodovodnih cevi u 14 ulica

imageU 2018. Godini u okviru programa za povećanje efikasnosti smanjenje gubitaka u vodovodnom sistemu Valjevo biće izmenjen vodovodni sistem u 14 ulica. Grad ovaj posao finansira sa 20 miliona dinara iz budžeta.

U cilju smanjenja gubitaka u vodovodnoj mreži grad je ove godine opredelio 20 miliona dinara , a poslove poverio JKP Vodovod. Planirani su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže, priključnih cevi i zamena vodmera korisnika u 14 ulica. Po ovom programu radovi će biti izvedeni u sledećim ulicama:
1. Mostarska
2. Špoljarićeva
3. Istarska
4. Branislava Markovića
5. Filipa Kljajića
6. Bosanska
7. Barska
8. Vranjska
9. Banjička
10. Koste Andrića
11. Milića Kedića
12. Metohijska i Kajmakčalanska
13. Karadjordjeva od Dušanove do Radničke
14. Vojvodjanska -potok
U samom programu poslovanja JKP Vodovod za ovu godinu navodi se i težnja za ugradnjom daljinskog sistema očitavanja vodomera, a direktor JKP Vodovod Djordje Milanović kaže da su cifre koje se iznose u javnost o gubicima vode u mreži prilično paušalne. „Gubici koji postoje posledica su starih i dotrajalih cevi. Gradjani su i sami svedoci da svakodnevno imamo po desetak prijava za pucanje cevi koje onda pojedinačno i saniramo. Rešenje je u rekonstrukciji tih cevi njihovoj zameni. Pred kraj godine smo nabavili i krenuli sa ugradnjom merača protoka, ali konkretni podaci koji će dati prosečne gubitke će tek biti dostupni. Ako svake godine zamenimo po 20 km cevi vrlo brzo ćemo rešiti taj problem“, rekao je Milanović.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.