Neverovatan napor I pobeda Srbijanke

imageU paklenoj atmosferi Ljiga pred oko 700 gledalaca, Srbijanka je pokazala ko je najbolji u prvoj B ligi. Nikolina Tomić i drugarice pokazale su ne samo kvalitet nego i način kako se do poslednjeg atoma snage bori za boje kluba i kako se stvara istorija najmladjeg sportskog kolektiva Valjeva.

Iako bolesne i njih četri povredjene nijednog trenutka se nije postavljalo pitanje njihovog izlaska na teren i borbe kakva se vidja na vrhunskim utakmicama. Rezultat je bio bitan, susret dve prvoplasirane ekipe koji rešava mesto broj jedan, ali na kraju bio je nevažan, bilo je bitno šta su te devojke pokazale i koliko su srce imale. Posle utakmice u hitnoj službi završile Nikolina Tomić,koja je igrala pod temperaturom 39 i pokazala da kad imaš srce niko te ne može sprečiti da izadješ na teren,kao i igračica i kapiten Spartaka Kojić od iscrpljenosti, U urgentnom centru na ušivanju završila Ivana Bojičić koja je ne vodeći računa o sebi nego o lopti glavom udarila u metalnu konstrukciju sudijske stolice i oblivena krvlju nastavila da bodri u suzama svoje drugarice.
Posle ovakvog sportskog rata rezultat je zaista u drugom planu, ako se zna da su sa terapija na teren izašle,Ranitović, Pantelić, Maksimović, da su bolesne na terenu Pandeva i Doksas, Da su Ristivojević i Nenadović menjale ritam igre do pobede, da je junak kao u filmovima Sofija Savić , “leteći” po terenu i spasavajuci već izgubljene lopte, preokrenula rezultat, da je Jerinić ulazila kad je najgore i kad se najviše odlučuje, da je Lakićević bila spremna da u svakom trenutku zameni Tomić ili Pandevu,onda rezultat nije bitan, bitno je šta Srbijanka ima, a ima devojke velikog srca, devojke koje ne traže izgovore da ne igraju, devojke koje žele viši rang, devojke lepotice i prave sportistkinje.To je plod rada stratega Slobodana Ivovića i celog kluba, da njima pruži sve uslove da pokažu da su velike.
A rezultat u korist Srbijanke 3-1 i prvo mesto na tabeli.
I treba naglasiti preko 300 gledalaca i navijača Srbijanke iz Valjeva, toliko neki nemaju ni u Valjevu, došlo je autobusom,kolima ,kombijima da pruže podršku Srbijanki u paklu Ljiga ,gde je toplije napolju nego u hali.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.