Lokalni front: Pomoćnik Pimić prećutao istinu ili ponešto i lagao narod?

imageAktivisti Lokalnog fronta osvrnuli su se na izjave koje je VTV-u dao pomoćnik gradonačelnika Miroslav Pimić povodom izgradnje deponijske pregrade na reci Gradac. Lokalni front tvrdi da je Pimić prećutao najbitnije elemente, a umesto toga gradjanima plasirao i neistine.

Nakon što je Lokalni front ukazao na konferenciji za novinare na brojne nepravilnosti prilikom izgradnje deponijske pregrade na reci Gradac ma Vujić tleviziji u prilogu pod nazivom „Sve po zakonu“ oglasio se Miroslav Pimić pomoćnik gradonačelnika . Ivan Miulovanović aktivista Lokalnog fronta najpre podseća javnost još jednom na nerad i naežurnost gradskih organa poput Štaba za vanredne situacije i tvrdi da je pomoćnik Pimić umesto čitanja referata trebao da govori o brojkama kao što je to činio i Lokalni front na ranijim konferencijama. Milovanović navodi da je Pimić u referatu navodio samo reč „izgradnja“ dok je tema Lokalnog fronta bila projektovanje i izgradnja. „Mi smo se obratili gradu i tražili idejni projekat odgovorili su da nema idejni projekat to ne postoji nego idejno rešenje i sad ćemo mi tražiti i to idejno rešenje. Ali pogledajte koliko je tu zanimljivih stvari okotog projektovanja. Sam postupak javne nabavke sproveden je po članu 93 Zakona o javnim nabavkama koji kaže da za javne nabavke do 500 000 dinara se Zakon o javnim nabavkama ne primenjuje i to je jedna zgodna stvar za korišćenje sa poznatim izvodjačima. Projekt je radila radnja „Beopro DM“ Duška Božovića iz Beograda i zanimljivo je da oni za to ne predaju završene račune i to znači da vode dvostruko knjigovodstvo, da li su paušalci ne znam, ali zanimljiv je račun za tehničku kontrolu projekta koju je takodje uradila jedna radnja koja postoji od juna prošle godine i koja je Direkciji izdala račun br 3 , u avgustu prošle godine radnja „W &Sgroup“, zgodno tek osnovana. Ali sam pomoćnik Pimić najavljuje veštačenje pa će dodatni podaci tek pristići“, kaže Predrag savić aktivista Lokalnog fronta.

image

Ljubomir Radović odbornik u Skupštini grada navodi da je i samo pozivanje na odgovornost koje predlaže Pimić smešno jer je odgovornost po mišljenju vodoprivrednog inspektora isključivo na lokalnoj samoupravi . „ On u toj izjavi ili šta već navodi da Lokalni front želi da se pričom o deponijskoj pregradi politički pozicionira. Pa naravno da hoće da se pozicionira jedino ako Pimić smatra da politički mohgu da se pozicioniraju samo oni u vlasti.“Ali hajdemo konkretno, šta kaže Pimić? On je naveo da je cifra planirana za izgradnju 6,6 miliona i jo se hvali uštedom od 924 056 dinara koja je ostvarena. Specifikacija ugovora i obračuna govori da je sam ugovor precizirao 6 670 344 din sa PDV što je više od planiranih od 6,6 miliona . Ne zaboravimo da će račun koji će biti ispostavljen gradjanima imati stavke za sve radove na privremenim popravkama puta sanaciji i naplatu svih šteta koje su nastale zbog izlivanja reke Gradac“, kaže Radović.
Konstatujući da cifre koje je Pimić izneo nisu tačne Radović konstatuje i da je pomoćnik gradonačelnika mogao korisnije da provede vreme na televiziji. „Mogao je da razjasni i pokuša da se mane komentara i ispravi navode njegovog šefa gradonačelnika Gvozdenovića koji pominje uštedu na javnim nabavkama od 89 miliona evra. Evo za gradjane koji ne znaju po zvaničnom kursu 12. februar ceo budžet grada Valjeva za 2018. godinu iznosi 28 727 232 evra. Takodje Pimić je mogao da razjasni i da odgovor gradjanima po kojoj odluci u kom svojstvu i o čijem trošku je išao na turneju sa KUD Abrašević u Češku“, kaže Radović.

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.