Radikali zakazali doček na Trgu pre Grada

imageIako je Grad najavio doček Srpske nove godine na Gradskom trgu za subotu uveče, valjevski radikali tvrde da na Gradskom trgu upravo oni organizuju doček jer su ga ranije prijavili.

 Uz poziv svim gradjanima Valjeva da se se pridruže proslavi Srpske nove godine na Gradskom trgu Željka Milićević , vršilac dužnosti predsednika GO SRS u Valjevu , kaže da su upravo radikali bili prvi koji su zakazali skup na Gradskom trgu. Brži od grada koji je za isto vreme i isto veče najavio doček Srpske nove godine sa Šabanom Šaulićem, Ildom.
„Pre našeg nije bilo prijavljenih skupova. Pitala sam u Policijskoj upravi da li je moguće da neko posle nas prijavi skup i da ima prioritet, odgovoreno mi je da to nije moguće“, rekla je na konferenciji za novinare Željka Milićević, pokazujući prijavu skupa radikala koja je u Policijskoj upravi Valjevo zavedena 5. januara.
Milićevićeva tvrdi da Srpska nova godina u ovom slučaju pripada radikalima odnosno da je „nastala kao znak otpora pokušajima da se zatre srpski identitet, a SRS je stranka koja nikada nije odstupila od nacionalne svesti i tradicije“.

Grad je sdruge strane već oblepljen plakatima o dočeku na istom Trgu i gradjani su uglavnom obavešteni o tome.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.