Jedna Gradska uprava u Valjevu

imageShodno odluci gradske Skupštine, od prvog januara u Valjevu funkcioniše jedna Uprava. Načelnik Jerinić, zamenik Purić.

 Da li će sistem uprave sada biti brži, efikasniji i uredjeniji trebalo bi da bude poznato vrlo brzo, s obzirom da je Skupština donela odluku o postojanju samo jedne Uprave umesto dosadašnje dve i u obrazloženju ove odluke navela upravo pomenute razloge.
Shodno odluci jedna uprava koja objedinjuje sva odeljenja u svojoj nadležnosti počela je sa radom 1. januara, a na njenom čelu u statusu vršioca dužnosti još jednom se našao Vladan Jerinić na period od tri meseca, dok je njegov zamenik Aleksandar Purić. Dugogodišnja načelnica, a potom zamernica načelnika Jelica Stojanović sada je u Odeljenju za imovinsdke poslove.
Pred gradom je da u narednom periodu raspiše konkurs za mesto načelnika Uprave, ali i brojna papirologija kako bi se sistem uredio i organizovao samo na njednoj upravi.
Grad Valjevo funkcionisao je po sistemu dve uprave gotovo devet godina s obzirom da je odluka kojom je ranije jedna Uprave preinačena u dve, doneta 4. decembra 2008. godine.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.