Paketići studenata VIPOS-a za decu iz projekta „Nevidljiva deca“

imageU okviru projekta „Nevidljiva deca“ u Centru za socijalni rad uručeni su novogodišnji paketići deci sa smetnjama u razvoju iz ruralnih područja grada Valjeva, koje su pripremili studenti i profesori Visoke poslovne škole strukovnih studija.

Oni su organizovali humanitarnu akciju „Paketić pun ljubavi“ i spremili 53 paketića sa slatkišima, grickalicama i sokovima. Deci, njihovim roditeljima i predstavnicima ustanova u ime Studentskog parlamenta VIPOS-a obratili su se Tamara Vasić i Miloš Savić.
-Zadovoljstvo nam je i čast što smo na ovaj skroman način dobili priliku da obradujemo mališane iz seoskog područja koji su uključeni u projekat „Nevidljiva deca“. Od početka akcije želeli smo baš njima da poklonimo paketiće koje smo spremili. Zahvaljujemo se školi što nam je obezbedila kontakt i vama što ste prepoznali našu dobru nameru. Vodili smo računa o sadržaju paketića tako da smo birali slatkiše i grickalice bez glutena – rekla je Tamara Vasić.
Projekat finansira Evropska unija, a sprovode Centar za socijalni rad „Kolubara“ Valjevo, Dom zdravlja Valjevo i Grad Valjevo. U ime nosioca projekta, Centra za socijalni rad, obratila se v.d. direktora Katarina Milićević.
-Moram da iskažem iskreno divljenje studentima VIPOS-a što su setili ove dece koju posećujemo i s kojima radimo u okviru projekta. To su deca koja do sada nisu bila uključena ni u jedan program zdravstvenih i socijalnih usluga, ni u zvanična uručenja paketića, tako da su pokloni i radost otišli na pravo mesto.
Početkom januara 60 paketića deci sa smetnjama u razvoju iz ruralnog područja, koja su uključena u projekat „Nevidljiva deca“, uručili su i predstavnici Eparhije valjevske. To su aktivnosti koje nisu bile planirane projektom, što samo ukazuje na njegov značaj i da je to prepoznala šira društvena zajednica. Osnovni ciljevi projekta su: podrška deci sa smetnjama u razvoju u ruralnim područjima grada Valjeva, kako bi ostvarili svoj pun potencijal kroz socijalno uključivanje; izgradnja kapaciteta grada Valjeva i gradskih socijalnih i zdravstvenih institucija, u cilju implementacije novih socijalnih usluga usmerenih na decu sa smetnjama u razvoju u ruralnim područjima.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.