Krvavi danak putnog prelaza u Popučkama

imageIza tragično nastradalih u sudaru voza i automobila ostalo petoro dece. Oba poginula su iz Valjeva. Za drugačiji način obezbedjenja prelaza ne postoje tehnički uslovi.

U udesu u kom je na brzi voz naletelo vozilo marke golf, a koji se dogodio na pružnom prelazu u Popučkama život su izgubili Milan Kojić (49) i Velimir Đedović (50), obojica iz Valjeva. Kojić koji je upravljao vozilom i Djedović kobnog jutra zaputili su se po svog kolegu Borivoja Nićiforovića kako bi zajedno otišli pit Beograda gde su radili na postavljanju struganičkog kamena. Nićiforović je novinarima rekao da se oseća užasno jer je predlagao da ne dolaze po njega već da ih on sačeka na putu.“ Užasno se osećam jer zapravo uopšte nisam želeo da dolaze po mene kući, već da ih sačekam na magistrali za Beograd, pored pruge. Evo, Milana sam zvao u 5.16, a Velimira u 5.18, da im kažem da skreću prema meni, već da ću ih čekati na putu. Da su se bar javiili. Pomislio sam da nisu čuli pozive ili da nisu još krenuli, da bih negde oko 6 časova saznao da je na njih naleteo voz”, rekao je Nićiforović.
Nastradali Kojić ima ukupno petoro dece od kojih su dvoje sin I ćerka iz prvog braka već odrasle osobe koje imaju potrodice dok su dve ćerke I sin deca iz Kojićevog drugog braka sa suprugom inače državljankom Filipina.
Poznanici Milana Kojića navode da je automobile u kom je I nastradao kupio nekoliko dana pre nesreće te I da je sa porodicom živeo u staroj kući u kojoj čak nema struje zbog duga koji je nastao dok je Kojić bio nezaposlen.
Drugi nastradali Velimir Djedović, inače iz sela Zabrdica je bio oženjen I u tom braku ima dvoje dece.
Putni prelaz na kom su nastradali Kojić I Djedoivć inače je obeležen treptačima za koje u Železnicama Srbije tvrde das u radili u trenutku nesreće. Od saline udara vozilo je odbačeno u reku Krivošiju gde su nastradeale iz olupine izvukli valjevski vatrogasci.
Na pomenutom prelazu je do sada više lica izgubilo život , a na zahtev meštana Popučaka da se prelaz obezbedi na dodatni način Železnice Srbije su navele da je osnovni problem što je magistralni put Valjevo-Beograd suviše blizu ovog putnog prelaza, tako da ne postoji nikakva tehnička mogućnost da se prelaz obezbedi rampom ili bilo kojom drugom fizičkom zaprekom.
Pretpostavlja se da je do nesreće došlo zbog loše proceve vozača o potrebnom vremenu za prelazak pruge.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.