Gorenje kupuju Kinezi?

imageKako Vamedia nezvanično saznaje slovenačko Gorenje pregovara o prodaji sa Kinezima i Holandjanima.  Kako navodi izvor Vamedie, razlog prodaje su veliki drugovi ovog preduzeća.

Vamedia nezvanično saznaje u krugovima bliskim slovenačkom Gorenju, da uprava fabrike u Velenju pregovara o prodaji ove kompanije. Izvor Vamedie navodi da se za sada pregovara sa kupcima iz Kine i Holandije, ali da su Kinezi izvesniji kupci. Bez obzira na činjenicu da deo Gorenja koji posluje u Valjevu posluje dobro, izvor Vamedie navodi da se fabrika u Velenju nalazi u velikim dugovima  koji moraju u skorije vreme biti rešeni, a da je jedan od načina prodaja drugim vlasnicima. 

Po istim saznanjima na prodaju su i fabrike Gorenja u Zaječaru i Staroj Pazovi.

Gorenje je u Valjevu izrazilo nameru o proširenju proizvodnih pogona kupivši fabriku Elind i najavilo zapošljavanje do 300 radnika za šta je RS izrazila spremnost da pomogne subvencijama. Do sada subvencije nisu realizovane, a Gorenje je započelo proširenje izgradnjom manje hale na prostoru koji već ima u Valjevu. Namera da u novoj hali, u kojoj će se proizvoditi vrata za frižidere retro izgleda,  bude zaposleno dodatnih 20 do 30  radnika za sada je obustavljena odlukom gradjevninske inspekcije deo pribavljanja neophodnih dozvola za gradnju. 

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.