Sneg očekivano koči radove

imageOčekivano sneg usporava radove na sanaciji Ulice Kneza Jovice. Neraspisivanje pa potom obaranje tendera dovelo do toga da radovi umesto 15. septembra počnu tek prošle nedelje.

Nakon što je tender za izbor izvodjača radova na sanaciji Ulice Kneza Jovice oboren i raspisan novi izabrano je preduzeće „Valis plus inženjering“ koje će za iznos od 490 000 dinara sanirati pomenutu ulicu. Kako Vamedia saznaje u ovoj prvoj fazi izvodiće se samo hitni radovi kako bi tek u drugoj fazi ulica bila potpuno sanirana.
Grad Valjevo za izvodjenje ovih radova na koje se čeka duže od tri godine morao je da pribavi saglasnost republičkog Zavoda za zaštitu spomenika kulture što je na kraju i učinjeno i najavljeni radovi u dve faze. Upravo za drugi fazu neophodnon je da Zavod uradi projekat rekonstrukcije kanaloizacije za šta će za izvodjenje radova biti neophodno oko godinu dana.

Meštani ove ulice iako zadovoljni što su radovi konačno počeli komentarišu i činjenicu da svakako zbog snega i same činjenice da je decembar mesec neće sve ići brzo i lako . Kako je Vamedia ranije izveštavala na prvom tenderu za izvodjenje radova izabrana je SZR „Toške“, ali se potom moglo čuti da su mediji objavili ime izvodjača pre otvaranja ponuda. Ipak proverom datuma kada su list Napred i Vamedia objavili vest o radovima i datuma otvranja tendera bilo je moguće uočiti da informacija ipak nije „išla“ pre otvaranja. U svakom slučaju za obaranje tendera i opservaciju o datumima zaslužna je Komisija za praćenje javnih nabavki.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.