Putovali o trošku Abraševića ili grada?

imageNa sednici Skupštine ponovo priča o putovanjima.Ovoga puta tema su bila putovanja u Portugaliju i Češku, odbornika Aleksandra Rankovića i pomoćnika gradonačelnika Miroslava Pimića.

Uobičajenu priču o službenim putovanjima na sednicama Skupštine do sada je vodio odbornik SNS-a Aleksandar Ranković. On je podsećanja radi, najpre zatražio da se svim odbornicima dostave putni nalozi funkcionera što je na jednoj od sednica i učinjeno , a na prethodnoj sednici Skupštine za govornicom rekao da je nedopustivo da iako je funkcioner SNS-a odnosno njegov stranački kolega u pitanju, isti potroši milion dinara za putovanja. Iako tada za govornicom Ranković nije rekao njegovo ime , ali uz informaciju da se radi o članu Veća ocena svih prisutnih je bila da je Ranković govorio o Andri Savčiću.
Potpuni obrt situacije usledio je na jučerašnjoj sednici Skupštine na kojoj je u toku tačke dnevnog reda koja se ticala Statuta Centra za negovanje tradicionalne kulture Abrašević odbornik SNS-a Milan Marković rekao obraćajući se Rankoviću: „ Ja sam iznenadjen da baš vi koji ste ovde oštro kritikovali trošenje iz budžeta na putovanja, kako saznajem, otputujete u Portugaliju na 20 dana? Ja sam iznenadjen da ste vi išli na konto dece u Portugaliju. Pa kakvo je to trošenje sad?“upitao je Marković.
Na dobacivanje Rankovića da će lako objasniti Marković je dodatno pitao: „ U kom ste svojstvu išli Vi na putovanje u Portugaliju, a kako čujem gospodin Pimić u Češku? I o čijem trošku ste putovali?“, insistirao je Marković.
Odbornik Ranković za govornicom je rekao da je išao na insistiranje UO Abraševića. „ Ja sam tamo predstavljao grad i sigurno sam to učinio na jedan dostojanstven način i o tome možete pitati decu koja su putovala i koja su tome svedoci. Inače sam išao zbog izraženog insistiranja predsednika Upravnog odbora Abraševića“, objasnio je Ranković.
Zbog ovakvog obrazloženja nezavisni odbornik Ljubomir Radović zatražio je da se svim odbornicima dostavi papir odnosno fotokopija odluke po kojoj je Rankoviću omogućeno putovanje. „ Koliko smo mogli da vidimo Abraševiću je putovanje plaćeno 700 000 dinara iz tekuće budžetske rezrerve pa me zanima zašto su onda igrači plaćali put? Deca su ipak svoj put platila? Šta je onda grad platio?“, upitao je Radović.
Odbornici su ipak ostali uskraćeni za odgovore na ova pitanja, a u skupštinskom holu mogao se čuti i iznenadjujući komentar da odbornici nisu znali za izdvojena sredstva iz budžeta grada za putovanje u iznosu od 700 000 dinara što opet svedoči da pojedini odbornici ne čitaju materijal koji dobijaju niti su uvek sigurni šta su upravo glasali.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.