Predizborna konvencija SPS-JS-SRS u Mionici

imageNa lokalnim izborima u Mionici zakazanim za sledeću nedelju, 24. decembar, zajedničku izbornu listu imaju SPS-JS-SRS, čiji su lideri Ivica Dačić, Dragan Marković i Vojislav Šešelj, danas govorili na centralnoj predizbornoj konvenciji u punom mioničkom Kulturnom centru.

Dačić, Marković i Šešelj su objasnili da je odluka da zajednički nastupe na ovim vanrednim lokalnim izborima sledeće nedelje u Mionici, odluka pristalica te tri partije, jer je zajednički za te stranke da nikad nisu bili izdajnici i da su im uvek na prvom mestu bili državotvornost, državni i nacionalni interesi.
Kako je rekao predsednik SPS Ivica Dačić, „Mionica je bila poznata po zemljotresu”, ali je i dalje politički trusno područje”.
– Mi na ovim izborima nastupamo zajedno sa željom da ostvarimo što bolji rezultat koji bi nam omogućio da se što bolje dogovaramo sa naprednjacima. S druge strane, neke druge stranke se ne bore da bi Mionici i Beogradu bilo bolje, nego samo da bi se srušio Aleksandar Vučić i koalicija sa njim. U ovom trenutku svako izazivanje političke nestabilnosti ima efekte i na ekonomsku stabilnost i na bezbednosne prilike u našoj zemlji, kao i na pokušaje da se neka sporna pitanja reše silom – rekao je Dačić poručujući da “nestabilna Srbija ne bi mogla da zaštiti ništa”.
Da je odluka da se na izborima u Mionici parira SNS, koja je na prethodnim izborima osvojila apsolutnu vlast, potvrdio je i lider radikala Vojislav Šešelj.
– Ali, nije nam vilj da ih oborimo pa da umesto njih na vlast dođe DS, već mi želimo da zamenimo vlast i pokažemo šta znamo. Ako ne možemo da osvojimo preko 50 odsto u Mionici, onda nam je cilj da dobijemo što više glasova, da ni SNS ne može dama da formira vlast. Onda bi rezultat bila šira koalicija na koju smo spremni – rekao je Šešelj.
Dragan Marković Palma je u svom obraćanju potvrdio je da je koalicija SPS-JS-SRS “prirodna”, a do sada nije bila formirana jer je, kako se izrazio, “gospodin Šešelj bio na privremenom radu”.
– On je radio za Srbiju, a plaše ga se belosvetski hohštapleri. Podržavamo ga Dačić i ja, mada gospodin Dačić ima zadatak da balansira u Evropi i dobro to radi – rekao je Marković.
On je u ime koalicionih partnera obećao Mioničanima da će, ako njihova koalicija osvoji bar 20 odsto glasova, “do juna sledeće godine dovesti dva italijanska investitora i otvoriti dve fabrike u Mionici”.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.