Pokušali da prodaju eksploziv ukraden iz „Krušika“

imageU spektakularnoj akciji pripadnika SAJ–a uhapšena su trojica muškaraca koja su ukrala eksplozivna punjenja iz vojne fabrike „Krušik“, saznaje Vamedia.

Kako nezvanično saznajemo, među uhapšenima su i dvojica radnika „Krušika“, koja su radni odnos u valjevskoj vojnoj fabrici zasnovala relativno skoro, a reč je o mlađim muškarcima. Treći uhapšeni je muškarac kome su nameravali da prodfaju ukradeni eksploziv.
Policijska akcija odigrala se na parkingu u ulici Selimira Đorđevića kod nove valjevske pijace, kada su pripadnici SAJ-a, u crnim odelima i maskirani „fantomkama“, praktično postavili zasedu i opkolili dva automobila registarskih tablica Kragujevca i Loznice, a onda iz njih izvukli osumnjičene i stavili im lisice na ruke. Sve se dešavalo na očigled brojnih prolaznika i ljudi koji su došli na pijacu.
Kako saznajemo iz nezvaničnih ali pouzdanih izvora, iz „Krušika“ su ukradena eksplozivna punjenja, odnosno detonirajući ili sporogoreći štapini koji služe za aktiviranje plastičnog eksploziva.
Za sada nije poznato o kojoj količini tih eksplozivnih punjenja je reč, kao ni da li je preprodaja trećem licu jedini motiv dvojici radnika da eksplozivne materije iznesu iz magacina vojne fabrike.
Takođe, nije poznat ni identitet uhapšenih, ali istraga o celom slučaju je u toku.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.