Sakura ponovo cveta za studente i istraživače u Srbiji

imageSedmu godinu zaredom, kompanija Japan Tobacco International, u saradnji sa Ambasadom Japana, objavljuje konkurs za Sakura stipendije namenjene svim radoznalim i ambicioznim studentima i istraživačima, čija su interesovanja vezana za Japan.

Prijavljivanje na konkurs trajaće do 15. januara 2018. godine, a pravo učešća imaju svi studenti osnovnih i postdiplomskih studija, kao i istraživači koji nisu zaposleni puno radno vreme.

Prijave se vrše popunjavanjem obrasca na web stranici www.sakurastipendije.rs, gde će biti potrebno da kandidati obrazlože ideju svog rada – bez obzira da li je tema pravo, političke nauke, ekonomija, filozofija, kultura i umetnost, japanski jezik i književnost ili Kaizen.

Sakura stipendija dobila je ime po japanskom drvetu trešnje koje je poznato kao simbol sreće i prosperiteta. JTI i Ambasada Japana veruju da će upravo talentovani istraživači i studenti, kao što su dobitnici Sakura stipendije, doneti prosperitet Srbiji i doprineti promovisanju boljeg razumevanja između dva naroda.

Za dodatne informacije molimo Vas da kontaktirate:
Luku Vojvodića
Mob: 064 64 11 130
Tel. agencije Olaf&McAteer: +381 11 33 42 955; 33 42 956
E-mail: luka.vojvodic@olafmcateer.rs

Japan tobako internešenal (JTI) je najveći japanski investitor u Srbiji i četvrti najveći poreski obveznik sa 1,6 milijardi dolara uplaćenih u budžet od 2006. do kraja avgusta 2017. godine. Kao jedina inostrana kompanija koja otkupljuje domaći duvan, JTI je najveći proizvođač duvana u Srbiji koji angažuje oko 1.000 u Beogradu i u fabrici u Senti, poljoprivrednika, članova njihovih porodica, kao i sezonskih radnika. Dobitnik je Top Employer sertifikata drugu godinu zaredom za odlične rezultate koje pruža zaposlenima i priznanja Virtus koje se dodeljuje za doprinos lokalnoj zajednici. Prošle godine, JTI je obeležio deset godina poslovanja u Srbiji. Tokom ovog perioda, utrostručio je udeo na tržištu istovremeno izvozeći cigarete na tržišta Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Hrvatske i Albanije, i duvana u EU.

JTI, član grupe Japan Tobacco Group of Companies, je vodeći internacionalni proizvođač duvana, koji je prisutan na tržištu sa globalnim brendovima kao što su Winston, Camel, Mevius i LD. Zahvaljujući brendovima E-Lites i Logic, JTI je globalni igrač na tržištu e-cigareta, a u ovom veoma konkurentnom duvanskom sektoru prisutan je sa brendom Ploom od 2011. godine. Sa sedištem u Ženevi, u Švajcarskoj, i operacijama u više od 120 zemalja, kompanija JTI ima oko 26.000 zaposlenih širom sveta.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.