Petnica čeka planove

imageZa dalje uredjenje Petnice neophodni bsu urbanistički planovi. „Bez tih planova nemamo mogućnost eksproprijacije parcela”, kaže zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić.

Medju nekoliko radnih tela vezanih za uredjenje pojedinih celina je i uredjenje Petnice kioje podrazumeva izgradnju opservatorije za potrebe ISPetnica , ali samog kompleksa pećine u Petnici. „Potreban je urbanistički plan kako bismo mogli da pristupimo eksproprijaciji parcele za opservatoriju. Po projektu su nam potrebne parcele i za kompleks pećine . Tu je nemoguće bilo šta uraditi bez plana”, kaže Jeremić.

image On podseća da je već uradjen pristupni put od fabrike vode, sanirano manje klizište na samom prilazu pećini.” Sredjuje se sam ulaz u pećinu , mostovi kojima se pristupa donjoj dvorani. Predvidjen je mobilijar i drugo. Dosta toga je i uradjeno i biće uradjeno u narednoj godini kada to i vreme dozvoli, za sada čekamo planove. Uopšte kiada je Valjevo u pitanju mi nemamo planove sela i to predstavlja problem i kada grad ima nameru recimo da otkupi nešto za put u bilo kom selu to je nemoguće uraditi jer ako nema plana po zakonu nema ni eksproprijacije”, navodi Jeremić.
MZ Petnica novim planom dobila bi i niz drugih mogućnosti za izgradnju i sam razvoj ove mesne zajednice.

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.