Novogodišnja bajka sa 847 paketića za decu

imageNovogodišnja bajka Udruženja Andjeli čuvari ove Nove godine doneće deci 847 paketića. Dodelu paketića u četvrtak u Centru za kulturu sa početkom u 18 h pratiće pozorišna predstava za decu „Zlatokosa“ i brojni drugi programi za decu i roditelje.

Deca slabijeg materijalnog stanja, deca sa posebnim potrebama, deca nacionalne romske manjine, deca prerano preminulih roditelja i bolesnih od neizlečivih bolesti, i ove godine mogu se nadati paketićima jer će ima Deda Mraz Udruženja Andjeli čuvari ove godine doneti čak 847 paketića. „Novogodišnja bajka je praktično kruna svih naših aktivnosti tokom godine. To je iskrena humanitarna priča i ove godine je organizujemo 18-ti put za redom za decu iz svih ranjivih kategorija i male Pinokijevce . Uz zaista bogat program Kreativna radionica Pinokio je pripremila i predstavu „Zlatokosa“ tako da nas i ove godine očekuje prava novogodišnja atmosfera sa obiljem poklona. Moram da izrazim posebnu zahvalnost svim našim donatorima , ljudima velikog srca koji su odazvali pozivu za učešće i donirali ili igračke , slatkiše ili su donaciju dali u novcu pa smo mi mogli da organizujemo paketiće. Ne bih da nekog zaboravim da pomenem , ali standardno su uz nas bili i Vega i Europrom ,ove godine i Publik i mnogi drugi. Hvala im na tome“, kaže Vesna lazić predsednica Udruženja Andjeli čuvari.
U 2017. Godini mališani kreativne radionice Pinokio svojim programom ulepšali su sve gradske manifestacije kao što su :Tešnjarske večeri, proslava Svetog save, završni ples na Gradskom trgu, 12. Sajam šljiva u Osečini , a u Belanovici Pinokijevci su nagradjeni specijalnom nagradom na likovnom konkursu . „Pomenula bih i da smo zaista ostvarili dobru saradnju sa Udruženjem iz Švedske „International Humanitet“ zahvaljujući kojima smo mogli da tokom cele godine distribuiramo humanitarnu pomoć. Nadamo se dobroj saradnji sa njima i u 2018. godini. Dobro smo saradjivali i sa gradom koji nam je odobrio projekat u oblasti zaštite lica sainvalididtetom pod nazivom „Partnerstvom protiv siromaštva za podršku i edukativni rad sa decom“ i projekat pod nazivom „Dete+roditelj+vaspitač=kvalitetno obrazovanje“, kaže Lazić.
Podsećajući da su realizovani u ovoj godini i brojni programi obuke u ime Pinokijevaca i Udruženja Andjeli čuvari Lazićeva podseća da Deda Mraz i paketići u Centar za kulturu stižu u 18h u četvrtak.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.