Knjiga našeg autora izabrana za knjigu meseca Biblioteke Ujedinjenih nacija

imageKnjiga "Uvod u upravljanje Internetom" dr Jovana Kurbalije, našeg stručnjaka za ovu oblast, izabrana je za knjigu meseca za decembar u selekciji Biblioteke Ujedinjenih nacija u Ženevi.

Knjiga je prepoznata širom sveta kao vodeća publikacija o upravljanju Internetom, koja se bavi političkim aspektima pitanja infrastrukture, bezbednosti, ekonomije, pravne uređenosti, digitalnih prava, društvenih i kulturnih perspektiva i razvoja. Ona pruža sveobuhvatan pregled glavnih pitanja i aktera iz ove oblasti kroz praktični okvir za analizu i diskusiju. Uvod u upravljanje internetom, objavljen već u 7. izdanju, preveden je na 10 jezika i koristi se kao udžbenik za akademske programe širom sveta.

Jovan Kurbalija, direktor Diplo fondacije i šef u Ženevske Internet platforme, pionir je u oblasti sajber diplomatije od 1992. godine. Nekadašnji diplomata, dr Kurbalija, svojim višegodišnjim istraživanjem i objavljivanjem članaka iz oblasti sajber diplomatije, postavio je okvir za dalja istraživanja i diskusiju o regulativi i uticaju Interneta na diplomatiju i međunarodne odnose.

Najnovije izdanje knjige Uvod u upravljanje internetom biće distribuirano tokom predstojećeg Foruma za upravljanje Internetom, godišnjeg međunarodnog skupa praktičara digitalne politike, koji će se ove godine održati od 18. do 21. decembra u Ženevi.

Za više detalja o knjizi, posetite veb stranicu knjige. Posetite i veb stranicu Biblioteke Ujedinjenih nacija u Ženevi kako biste saznali više o zbirkama i arhivama Biblioteke.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.