Još jednom Bitlvanija

imageČetvrta po redu Bitlvanija biće ove godine održana na više lokacija, a organizatori najavljuju dobru svirku ne samo muzike Bitlsa već uopšte muzike tog vremena.

Već tradicionalno u decembru u Valjevu se slušaju Bitlsi I priča priča o njuima na jedan nesvakidašnji I krajnje zanimljiv način. I ove godine Kulturno prosvetna zajednica, Slaven Batočanin i Zoran Mujbegović organuzuju Bitlvaniju.

image „O boravku Bitlsa u Valjevu dobijamo razne artefakte da su ovde bili. Sada smo dobili akvarele koji će biti izloženi u kafeu Bela kuća i to su akvareli gospodina Brtkića dok su boravili ovde. Bilo je tu pet crteža koje je potpisao Džon Lenon pa zaključujemo da ih je on crtao i naći će se na izložbi u Centru za kulturu.Nadjena je i bsveska sa notama i pesma Romale garate i kada su je odsvirali to je pesma Obladi oblada . Da je tako zaqključujemo jer je Makartni koji je pesmu komponovao je rekao da je pesmu napisao u Indiji, kako Romi i Indija imaju vezu jasno je da je to to. I ta pesma će biti izvedena u petak“, rekao je Mujbegović opisujući predstojeću Bitlvaniju na svoj način.

Ove godine manifestaciju je podržao i Grad Valjevo sa 160 000 dinara, a organizatori kažu da su dodatna sredstva obezbedili i od sponzora pa su se u priču uključile i Valjevska pivara i Bosis.

Po rečima Slavena Batočanina sve počinje 6. decembra u kafeu Avantura uz priče i slušanje ploča Bitlsa. „ Već naredni dan, 7. nastupaju valjevski rokeri koji će izvoditi ne samo njihove pesme već popularne pesme tog vremena i tada će biti izveden i performans o pesmi Obladi oblada. Imamo goste iz Zrenjanina koji će izvodizi različite kompozicije. U subotu nastupaju Jana i Djurdja sa deset kompozicija Bitlsa , a nakon njih Highlendersi . U nedelju još jedna grupa za koju kažu da je medju 30 najboljih u svetu i još mnogo toga, svi su dobro došli da se družimo uz dobru svirku“, rekao je Batočanin.

image

Ove godine Bitlvanija traje pet dana.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.