Sednica Skupštine sa još tačaka dnevnog reda

imageDanas će biti održana sednica Skupštine grada, a na dnevnom redu pored izveštaja o izvršenju budžeta, drugog rebalansa, plana komunalne izgradnje naći će se i tačke dnevnog reda sa poslednje sednice Gradskog veća:

„Izveštaj sa sednice Gradskog veća 1. novembra

Na sednici Gradskog veća, koja je danas održana, usvojen je predlog odluke o osnivanju Ustanove kulture Centar za negovanje tradicionalne kulture “Abrašević“ Valjevo. Nova ustanova se osniva s ciljem stvaranja uslova i podsticanja daljeg razvoja i unapređenja kulturno-umetničkog amaterizma, izvornog narodnog stvaralaštva i zaštite muzičkog i folklornog nasleđa, koje doprinosi očuvanju kulturnog identiteta.

Utvrđena je izmena Odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu grada Valjeva za 2017.godinu, usled preraspodele broja zaposlenih u sistemu grada Valjeva, zbog funkcionisanja novosnovane ustanove kulture- Centra za negovanje tradicionalne kulture „Abrašević“. Ukupan broj zaposlenih ostaje nepromenjen i iznosi 1305.

Van snage je stavljen urbanistički projekat centra MZ “Novo Naselje“ u Valjevu, radi usklađivanja sa Zakonom o planiranju i izgradnji.

Izmenama i dopunama Plana generalne regulacije za turističko mesto Divčibare treba da se definiše procenat zauzetosti parcele, tako da se omogući izgradnja zatvorenih sportskih terena (sportskih hala), nezavisno od procenta zauzetosti parcele objektima sa pratećim komercijalnim i smeštajnim kapacitetom.

Utvrđen je predlogzaključkaousvajanjudrugeizmeneplanakomunalneizgradnje i održavanjaobjekatakomunalneinfrastrukturegradaValjevaza 2017. godinu. Za finansiranje izgradnje, održavanje i uređenje komunalne infrastrukture je opredeljeno 653.855.000 dinara.

Razmatrana je informacija o dosadašnjim aktivnostima radne grupe na projektu formiranja Međuregionalnog obrazovnog centra u Valjevu. Urađen je Elaborat tehničke opremljenosti objekta, koji je neophodan za nabavku opreme za MOC i on je predat Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Odlučeno je da definitivni naziv centra bude Međuregionalni obrazovni centar. Radna grupa predlaže da se formira model centra koji će biti nadgradnja postojeće Tehničke škole. Za raspoložive resurse predlaže se da se kao objekat koristi adaptirana zgrada stare Šeste škole i oprema koja će biti nabavljena sredstvima Ministarstva prosvete i donacijom Republike Slovenije.

Kabinet gradonačelnika“

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.