Podelili zgradu

      Нема коментара на Podelili zgradu

imageGrad Valjevo podelio je zgradu Centra za kulturu opredelivši 594,27 kvadrata novoosnovanom Centru za negovanje tradicionalne kulture „Abrašević“. Predmet deobe ustanova bili su hodnici, ali i fundusi pozorišta i folklora.

 

Grad Valjevo vlasnik je zgrade u Čika Ljubinoj 5, a pred odbornicima grada naći će se predlog podele ove zgrade izmedju postojećeg Centra za kulturu i novoosnovanog Centra za negovanje tradicionalne kulture „Abrašević“. Odlukom koju je donelo Veće , a koja čeka potvrdu gradske Skupštine novoj ustanovi pripalo je : horska sala 74,35 kvdrata, folklorna sala 67 kvadrata, garderoba folklorne sale 25 kvadrata, hodnik izmedju horske i folklorne sale 24,56 kvadrata, toalet, što čini ukupnu površinu u prizemlju od 200 kvadrata. Na spratu nova ustanova je dobila: salu za orkestar, kancelarija br.2 46kvadrata, kancelarija borj 6 22 kvadrata, kancelarija broj 14 22,13 kvadrata, klub 183,66 kvadrata, pozorišni fundus 44,10n kvadrata,ženski fundus 12,46 kvadrata, muški fundus 17,64 kvadrata, dramska sala 46,10 kvadrata, ukupno sprat 394,26 kvadrata. Ostatak zgrade pripao je Centru za kulturu.
U ovom predlogu podele nije navedeno da li se radi samo o površinama i isključivo o njima kada je fundus u pitanju odnosno da li je sada postojeći Centar za kulturu ostao bez garderobe i svega onog što je godinama baštinjeno. Takodje nejasno je da li će nova ustanova Centar za negovanje tradicionlne kulture zapravo biti buduće gradsko pozorište s obzirom da im je pripala dramska sala i očito fundus opreme.
Novom , a li i starom Centru data je mogućnost davanja u zakup postojećeg prostora, ali je izvesno da će shodno novom zakonu prihod od izdavanja morati da se sliva u kasu grada.
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.