Gazili dečaka pa tvrde da su se igrali

imageU Prvoj osnovnoj školi trojica dečaka uzrasta devet godina gazila su svog odeljenskog druga.Škola je zaključila da nasilja nije bilo već da su se deca „igrala“, a sa druge strane roditelji dečaka zarad smirivanja situacije potpisali da neće procesuirati ceo slučaj.

Incident se dogodio u Prvoj osnovnoj školi 13 . novebra kada su u odeljenju trećeg razreda trojica učenika oborila na pod svog školskog druga i gazili ga. Ceo slučaj dogodio se na malom odmoru u prostoru učionice dok učiteljica nije bila prisutna. Po njenom povratku u razred maltretirani dečak je prijavio šta mu se dogodilo da bi ga učiteljica poslala u ćošak, konstatujući da izmišlja. Tek nakon intervencije dece iz razreda, u ovom slučaju svedoka, koja su potvrdila ceo slučaj ona je obavestila upravu škole, a nakon toga je uključena i policija.
Pregledom u valjevskoj bolnici ustanovljeno je da gaženi dečak nema teže povrede i u bolnici je zadržan samo jednu nić na praćenju.
U izjavi medijima uprava škole tvrdi da je odmah pokrenuta procedura u slučajevima vršnjačkog nasilja.
„ Odmah smo pozvali roditelje svih dečaka, održali zajednički roditeljski sastanak i o svemu razgovarali u mirnoj atmosferi, dok su učiteljica i pedagog održali radionicu o sprečavanju vršnjačkog nasilja. U tom odeljenju je pojačan vaspitni rad da se svaki sukob i nasilje saseče u korenu, da se deci objasni da takve igre mogu dovesti do povreda, tako da i dalje preventivno radimo“izjavila je direktorka Prve osnovne škole Mileva Mojić.
Ipak sankcija u ovom slučaju neće biti.“Oni su se, u stvari, jurili i učionici i igrali igre „Ko je pobednik“, i tako je došlo do incidenta. Otac dečaka koji je gažen je potpisao da ne želi da se dalje postupa protiv njegovih školskih drugova, tako da posebnih sankcija neće biti, a i tokom ispitivanja celog slučaja zaključili smo da je u pitanju bila više igra nego namera da se dete zlostavlja i povredi“, navela je direktorka Mojić.
S druge strane policija je odradila svoj deo posla, pa je nakon toga ceo sljučaj prosledjen Višem tužilaštvu koje će odlučiti o daljem postupanju u predmetnom slučaju.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.