HK „Krušik“ kupio „Akumulatore“

imageHK Krušik kupio je „Akumulatore“. Ovom kupovinom završena je višegodišnja agonija „Akumulatora“.

Posle mnogo godina problema u „Akumulatorima“ u okviru javne prodaje HK Krušik postao je vlasnik nekad čuvenog proizvodjača nikl-kadmijumskih baterija po početnoj ceni od nešto više od 72 miliona dinara.Od te sume, 12 miliona je HK „Krušik“ dao kao depozit za učešće na javnoj prodaji, oko 17 miliona je plaćen jedan, a oko 43 miliona dinara drugi objekat „Akumulatora“.
Svojevremena privatizacija „Krušik Akumulatora“ neslavno se završila iako je Fond za razvoj Srbije novim vlasnicima dao pozajmicu za ulaganje , ali do realizacije istih nikada nije došlo. Kada ni nakon sedam godina tadašnja pozajmica nije vraćena republički Fonda za razvoj stavio je najpre hipoteku na imovinu , a potom i oglasio prodaju.
„Euro Balkan korporacija kupila je Akumulatore 2007. godine i po brojnim informacijama koje su tada stizale iz ove fabrike radnici su bili bez plata , obim proizvodnje smanjen što je i razlog da od nekadašnjih 229 zaposlenih na kraju ostane samo 70 zaposlenih.
HK Krušik je zbog povećanog obima posla svojevremeno zaposlio upravo preostale radnike Akumulatora omogućivši im posle više godina konačno priliku da rade i uredne zarade.
Nakon ove kupovine HK Krušik postala je novi vlasnik „Akumulatora“ čime je nastavljen trend uspešnosti ove kompanije.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.